Κυριακή 26 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

AKINHTA Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προειδοποίησε ότι το «μπουμ» των τιμών στην αγορά στέγης σε μεγάλο αριθμό χωρών έχει ανέλθει σε επίπεδα που δε δικαιολογούνται από τα οικονομικά θεμελιώδη και μία διόρθωση της αγοράς μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την παγκόσμια ανάπτυξη. Ο διεθνής οργανισμός κατονόμασε τη Βρετανία, την Αυστραλία, την Ιρλανδία και την Ισπανία, μεταξύ των χωρών που διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο.

ΑΝΕΡΓΙΑ Σε 350.000 ανήλθαν τη βδομάδα μέχρι τις 18 του Σεπτέμβρη οι νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ έναντι 336.0000 - βάσει των αναθεωρημένων στοιχείων - στο αμέσως προηγούμενο εφταήμερο.

ΔΑΠΑΝΕΣ «Γενναία» μείωση των δημόσιων δαπανών σχεδιάζει η κυβέρνηση της Γαλλίας στο πλαίσιο του προϋπολογισμού για το 2005, στοχεύοντας σε μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3%, δηλαδή το ανώτατο όριο που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ενωση για τις οικονομίες της Ευρωζώνης. Το δημόσιο χρέος σχεδιάζεται να μειωθεί το 2005 στο 2,9% του AEΠ έναντι του 3,6% που προβλέπεται για το 2004.

ΚΙΝΑ - ΠΟΕ Παρούσα στην επικείμενη σύνοδο της «Ομάδας των Επτά» (G7) θα είναι για πρώτη φορά στην ιστορία η Κίνα. H χώρα αυτή θα συμμετάσχει ως επίσημη προσκεκλημένη στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών των επτά ισχυρότερων οικονομικά κρατών, η οποία θα διεξαχθεί την 1η Οκτώβρη στην Ουάσιγκτον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ