Τρίτη 28 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Τιμή στον Παναγιώτη Σαλπέα

Το όνομα του αείμνηστου αγωνιστή πήραν τα νέα γραφεία της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά

Μέσα από μια σεμνή, αλλά κατάμεστη από κόσμο εκδήλωση, εγκαινιάστηκαν χτες το βράδυ τα νέα γραφεία της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά (ΕΠΣΠ), τα οποία πήραν την ονομασία του αείμνηστου προέδρου της Ενωσης, του Παναγιώτη Σαλπέα («έφυγε» απρόσμενα στις 16 Αυγούστου του 2000), σε ένδειξη αναγνώρισης του πολύχρονου έργου του και της μεγάλης προσφοράς του στον αθλητισμό, στο ποδόσφαιρο και τη νεολαία.

Η ομόφωνη και ομόψυχη αυτή απόφαση της διοίκησης, όπως τόνισε ο γεν. γραμματέας της Ενωσης Στέλιος Μπρατσόλης, «είναι μια δίκαιη αναγνώριση της αθλητικής και κοινωνικής του προσφοράς και δράσης στην πορεία της Ενωσής μας».

Από την πλευρά του ο Δημ. Μουρίκης, αντιπρόεδρος της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων, αφού μίλησε για τους αγώνες, την προσφορά και τη δράση του Παναγιώτη Σαλπέα, επισήμανε ότι «ο Παναγιώτης ήταν πρωταγωνιστής για να γίνουν όλες οι αλλαγές που έγιναν τα τελευταία χρόνια στον αθλητισμό. Τον Παναγιώτη τον ανέδειξε το λαϊκό κίνημα. Μέσα από τον αθλητισμό, πρόσθεσε, απέδειξε ότι ο αθλητισμός είναι λαϊκό δικαίωμα που σχετίζεται με τον πολιτισμό, την ειρήνη, τα εργατικά δικαιώματα.

Η εκδήλωση αυτή τόνισε, είναι εκπλήρωση οράματος, ένα από τα πολλά οράματα του Παναγιώτη. Σήμερα δεν τιμούμε το πρόσωπο, αλλά τις αξίες της ζωής που δεν εκποιούνται».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Θανάσης Μαχαίρας, πρόεδρος της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Συλλόγων Λακωνίας, ο οποίος σε ένδειξη τιμής προς τον Παναγιώτη Σαλπέα προσέφερε τη σημαία της Ενωσης των αθλητικών σωματείων Λακωνίας στην Ενωση των Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Ορφανός, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Β. Γκαγκάτζης, ο υφυπουργός Μεταφορών Τ. Νεράτζης, οι βουλευτές του ΚΚΕ Ελπ. Παντελάκη και Γ. Πατσιλινάκος, η σύζυγος, τα παιδιά και ο αδελφός του Παναγιώτη Σαλπέα, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, ο δήμαρχος της Νίκαιας Στ. Μπενετάτος, εκπρόσωποι του Δήμου Πειραιά, εκπρόσωποι γειτονικών δήμων, ο Κώστας Τζατζάνης επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Πειραιάς Αναγέννηση» κ.ά.


Από τη χτεσινή εκδήλωση τιμής στην κατάμεστη αίθουσα της ΕΠΣΠ
Από τη χτεσινή εκδήλωση τιμής στην κατάμεστη αίθουσα της ΕΠΣΠ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ