Τετάρτη 3 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΡΙΚΑΛΑ
«Χτυπήθηκαν» καλλιέργειες από χαλάζι

Τεράστιες ζημιές υπέστησαν αγροτικές καλλιέργειες των Δήμων Παραληθαίων, Παλαιοκάστρου και Τρικκαίων στα Τρίκαλα, από το χαλάζι που έπεσε στις περιοχές, την Κυριακή και τη Δευτέρα. Οι ζημιές σημειώθηκαν σε καλλιέργειες βαμβακιού, καπνού και οπωροκηπευτικών και σε αρκετές περιπτώσεις η καταστροφή είναι ολική.

Οι αγρότες, των οποίων οι καλλιέργειες έχουν υποστεί ζημιές, βρίσκονται σε τραγική κατάσταση, καθώς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλλιεργήσουν τα χωράφια από την αρχή. Να σημειωθεί ότι η σπορά του βαμβακιού και η φυτεία του καπνού έγιναν πρόσφατα και ήδη τα καλλιεργητικά έξοδα και τα χρέη στην Αγροτική Τράπεζα «τρέχουν».

Τις πληγείσες περιοχές επισκέφτηκε χτες κλιμάκιο της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ, το οποίο επισήμανε την επιτακτική ανάγκη να πραγματοποιηθούν άμεσα οι εκτιμήσεις για το μέγεθος της καταστροφής, να γίνει επανασπορά του βαμβακιού και επαναφύτευση του καπνού και να καλυφθούν οι ζημιές από τον ΕΛΓΑ.

  • Ζημιές από χαλάζι που έπεσε το απόγευμα της Δευτέρας υπέστησαν και αγροτικές καλλιέργειες του Δήμου Κραννώνα στη Λάρισα. Οι μεγαλύτερες καταστροφές σημειώθηκαν σε καλλιέργειες τεύτλων και τομάτας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ