Παρασκευή 1 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Φεστιβάλ Βιβλίου υπό την Ακρόπολη

Στον πεζόδρομο της Δ. Αεροπαγίτου θα διεξαχθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το φετινό, 33ο Φεστιβάλ Βιβλίου που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (ΣΕΚΒ) από 4-17 του Οκτώβρη. Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 5/10 (8μμ) από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Στεφανόπουλο.

Αντί για θεματική έκθεση, οι διοργανωτές επέλεξαν να έχουν στο φετινό φεστιβάλ το σύνθημα: «Μία ξεχωριστή φθινοπωρινή Ολυμπιάδα για το Βιβλίο! Ελάτε όλοι ν' ανεβάσουμε τον πήχη αναγνωσιμότητας! Ο καθένας θα έχει το δικό του ρεκόρ!». Την αφίσα της φετινής έκθεσης φιλοτέχνησε ο καθηγητής του ΕΜΠ, Σωτήρης Σόρογκας.

Στα 256 περίπτερα της έκθεσης θα συμμετάσχουν 320 περίπου εκδότες, με βιβλία Ελλήνων και ξένων συγγραφέων. Θα παρουσιαστούν βέβαια και όλες οι ελληνικές εκδόσεις που κυκλοφόρησαν με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες και οι οποίες αφορούσαν στους αρχαίους αγώνες, στην αναβίωσή τους και στους σύγχρονους αγώνες. Να σημειώσουμε ότι ο Σύνδεσμος εύχεται οι φετινοί επισκέπτες να ξεπεράσουν τις 700.000 επισκεπτών πέρσι.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ οργανώνεται συνάντηση με θέμα «Βιβλίο, η γέφυρα συνύπαρξης των λαών», σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα της UNICEF, στις 11/10 (6.30μμ), στο κτίριο Μελετών Ακρόπολης στου Μακρυγιάννη.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά: Παρασκευή 6-10.30 μμ. Σάββατο 6-11 μμ. Κυριακή 10 πμ-2 μμ και 6-10.30 μμ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ