Κυριακή 7 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Ζώνη 1,5 Αρμενία

Ανακοινώθηκαν από την FIDE τα «Ζονάλ» για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Προηγείται των Κάρποβ,  Τίμαν, καθώς και του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Χάλιφμαν η Ουγγαρέζα Τζούντιθ Πόλγκαρ

Γιάννης Νικολαίδης (δεξιά)_Κώστας Μουτούσης, κατά την έναρξη μιας παρτίδας
Γιάννης Νικολαίδης (δεξιά)_Κώστας Μουτούσης, κατά την έναρξη μιας παρτίδας
Ενα από τα προκριματικά «Ζονάλ» για το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αυτό που αφορά την ευρωπαϊκή ζώνη «1,5», στην οποία θα αγωνιστούν και Ελληνες σκακιστές, είναι αυτό της Αρμενίας (Ερεβάν). Η γεωγραφική ζώνη στην οποία μας ενέταξε η Διεθνής Σκακιστική Ομοσπονδία, συμπεριλαμβάνει και τις χώρες: Αρμενία, Αλβανία, Γεωργία, Γιουγκοσλαβία, Κύπρο, Μάλτα και Τουρκία.

Το Ζονάλ του Ερεβάν (6-16 Ιούνη) αναμένεται πολύ ισχυρό, αφού συμμετέχουν πολλοί ισχυροί G.M. ειδικά από τις χώρες Γιουγκοσλαβία, Αρμενία, Ελλάδα και Κύπρο. Στην προηγούμενη διοργάνωση της Ζώνης που έγινε στην Κρήτη, νικητής αναδείχτηκε (με τη σημαία της Κύπρου...) ο Ελληνας G.M. Βασίλης Κοτρωνιάς, ο οποίος έπαιξε στα τελικά του Λας Βέγκας.

Η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχουν οι Χριστόδουλος Μπανίκας (ΕΛΟ 2535), Γιάννης Νικολαΐδης (ΕΛΟ 2530) και Στέλιος Χαλκιάς (ΕΛΟ 2482). Οι 4 πρώτοι από τη Ζώνη του Ερεβάν, θα προκριθούν για τα τελικά του Ατομικού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί (η χώρα δεν έχει ανακοινωθεί) από 23 Νοέμβρη μέχρι 20 Δεκέμβρη 2000.

* Η ισχυρότερη σκακίστρια του κόσμου, η Ουγγαρέζα Τζούντιθ Πόγλκαρ (να υπογραμμίσουμε, ότι κατέχει τον αντρικό τίτλο του G.M. και ακόμα, ότι αγωνίζεται μόνο σε πανίσχυρα διεθνή τουρνουά με άντρες Γκραντ - Μάστερς..!), αγωνίζεται με επιτυχία στο ισχυρό Δ.Τ. της Ινδονησίας και προηγείται στην βαθμολογία. Η κατάταξη μετά τον 3ο γύρο, ήταν: 1. Πόλγκαρ 2,5 β., 2-4. Κάρποβ, Χάλιφμαν, (ο πρώην και ο σημερινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής) και ο Αμερικανός Σεϊράβαν, είχαν από 2 β., 5-6. Μίλος (Βραζ.), Αντιάντο (Ινδονησία) 1,5 β., 7-9. Ελβεστ (Εσθ.), Τίμαν (Ολλ.), Γκουνάβαν (Ινδον.) από 1 β. και 10. Ζάου (Μιανμάο) 0,5 βαθμούς.


Μαζικοί σκακιστικοί αγώνες στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Σε πρώτο πλάνο δύο παγκορασίδες
Μαζικοί σκακιστικοί αγώνες στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Σε πρώτο πλάνο δύο παγκορασίδες

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ