Σάββατο 2 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Κώστας Κανιάρης
Κώστας Κανιάρης
Φωτ.

Σήμερα, 2 Οκτώβρη, συμπληρώνονται 5 χρόνια από τον άδικο χαμό του ΚΩΣΤΑ ΚΑΝΙΑΡΗ.

Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει 30 ευρώ για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Στις 13 Αυγούστου 2004 έφυγε για πάντα από τη ζωή η αγωνίστρια ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΜΑΝΩΛΙΔΟΥ. Γεννήθηκε το 1925 στο χωριό Καλλιθέα Nομού Ροδόπης. Πήρε μέρος στην αθάνατη Εθνική Αντίσταση και έμεινε πιστή στις ιδέες της ως το τέλος της ζωής της.

Στην άσβεστη μνήμη της ο σύντροφός της στη ζωή Βασίλης Μανωλίδης προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ροδόπης, 50 ευρώ και άλλα 50 ευρώ στο Παράρτημα Ροδόπης της ΠΕΑΕΑ.

* * *

Στις 27 Σεπτέμβρη 2004 έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗΣ, οπτικός από το Ηράκλειο Κρήτης. Ο θάνατός του σκόρπισε αβάσταχτο πόνο στην οικογένειά του, στους συγγενείς, στους φίλους και στους συναθλητές του.

Ο Παντελής Αντωνακάκης από μικρή ηλικία γνώρισε τη σκληρή όψη της ζωής. Ρίχτηκε στη βιοπάλη με απαράμιλλη εργατικότητα, συνέπεια, εντιμότητα και κατάφερε να γίνει ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας. Δεν υποκλίθηκε σε καμιά κυβερνητική εξουσία. Δε βάδισε στους σκοτεινούς διαδρόμους του ρουσφετιού. Ηταν ένας πολίτης ευαίσθητος σε ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος, επίμονος καλλιεργητής οικολογικών προϊόντων, ένθερμος υποστηριχτής του μαζικού λαϊκού αθλητισμού, ακαταπόνητος αθλητής δρόμων αντοχής.

Υπήρξε επίσης αξιολάτρευτος σύζυγος, στοργικός πατέρας, ένας πράος καλοσυνάτος άνθρωπος με προοδευτικές ιδέες και αρχές, με ιδανικά. Βοηθούσε, όσο μπορούσε, τους συγγενείς, τους φίλους, τους γνωστούς και έδειχνε ανθρωπιά και σπάνιο ήθος, έτσι απλά, συνειδητά, χωρίς να το «φωνάζει», χωρίς να περιμένει ανταπόδοση, χωρίς να ζητά προβολή και επαίνους.

Παντελή! Αγαπημένε μας συγγενή, φίλε, συναγωνιστή.

Ολοι εμείς που σε γνωρίσαμε από κοντά, μια υπόσχεση σου δίνουμε αυτές τις τραγικές ώρες που περνάμε. Στο νέο σκληρό αγώνα της ζωής που ξεκινά η αγαπημένη οικογένειά σου δε θα μείνουμε απλοί θεατές, αλλά ενεργοί συμπαραστάτες και υποστηριχτές.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στον Παντελή Αντωνακάκη προσφέρω 100 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», μέσω ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ.

Αντώνης Σοφίου


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ