Σάββατο 2 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Επιλογές
Ζωγραφική και φωτογραφία

Εργο της Αθανασίας
Εργο της Αθανασίας
Δύο νέοι καλλιτέχνες που ζουν και δουλεύουν μαζί και κάποιες φορές πάνω στο ίδιο το τελάρο, η Αλόκα Αλλαγιάννη και ο Γιώργος Κουτσονάσιος, παρουσιάζουν, για πρώτη φορά στην Αθήνα, την πρόσφατη εικαστική τους δημιουργία. Η έκθεση έργων τους εγκαινιάζεται τη Δευτέρα (8μ.μ.) στην αίθουσα τέχνης «Αέναον» (Αντερσεν 18, Κατεχάκη) και περιλαμβάνει 29 δημιουργίες τους. Διάρκεια έως 16/10.

  • Εγκαινιάζεται τη Δευτέρα (8μ.μ.) στην γκαλερί της «Ερσης» (Κλεομένους 4), έκθεση ζωγραφικής της Αθανασίας Ταμπουρά - Πεφτουλίδη με τίτλο «αλίρραντα». Οπως σημειώνει ο Δημήτρης Παυλόπουλος «Ρεαλιστική στην κύρια κατεύθυνσή της, όχι ξερά φωτογραφική, η ζωγραφική της Αθανασίας δεν παγιδεύεται στη στενή παράθεση αντικειμένων που αναζητά και βρίσκει γύρω της. Συνδέεται στενά μαζί τους, τα φορτίζει με συναισθήματα, τα κάνει μέρος της προσωπικής ιστορίας της». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 17/10.
  • Την ίδια μέρα εγκαινιάζεται στο χώρο τέχνης «24» (Σπευσίππου 38), φωτογραφική έκθεση της Τζέλης Χατζηδημητρίου με τίτλο «Ο χρόνος χάθηκε στα σύννεφα». Στα έργα που εκτίθενται αποτυπώνεται ο συνεχώς μεταβαλλόμενος και συγχρόνως αναλλοίωτος ουρανός της Ελλάδας, που «αλλάζει». Η Λέσβος, τα Κύθηρα, η Πελοπόννησος, η Αττική, είναι οι τόποι που δάνεισαν τον ουρανό τους σ' αυτές τις εικόνες. Την έκθεση συνοδεύει το εικαστικό λεύκωμα που κυκλοφορεί με τον ίδιο τίτλο (εκδόσεις Μεταίχμιο) με κείμενα των: Γ. Χρονά, Ν. Βατόπουλου και της φωτογράφου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ