Σάββατο 2 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Η κυβέρνηση διόρισε το νέο πρόεδρο της ΕΡΤ

Ο Χρήστος Παναγόπουλος θα είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΡΤ. Η κυβέρνηση της ΝΔ έσπευσε να τον ορίσει χτες αναπληρωτή πρόεδρο της ΕΡΤ, μέχρι να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες που ορίζει ο νόμος για να γίνει και πρόεδρος της ΕΡΤ.

Ο Χρήστος Παναγόπουλος μέχρι χτες ήταν διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Καθημερινή».

Οι αλλαγές στην ηγεσία της ΕΡΤ είχαν ξεκινήσει από την πρώτη στιγμή που η ΝΔ έγινε κυβέρνηση. Αναμενόμενη ήταν και η απομάκρυνση του προέδρου της, Αγγελου Στάγκου, μετά το πέρας των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων.

Θα πρέπει όμως να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά διορίζεται αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΡΤ. Οι διαδικασίες που ορίζει ο νόμος για το διορισμό προέδρου στην κρατική ραδιοτηλεόραση είναι τυπικές, αφού η κυβέρνηση διορίζει τον πρόεδρο και το ΔΣ.

Η κυβέρνηση αυτή τη φορά δεν περίμενε να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες και τοποθέτησε το νέο πρόεδρο που επέλεξε για την ΕΡΤ. Σύμφωνα με το νόμο και με ΠΔ θα πρέπει να γίνει προκήρυξη διαγωνισμού από το αρμόδιο υπουργείο Επικρατείας, να υπάρχουν και άλλοι υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου. Στη συνέχεια και πάλι τυπικά ο διορισμός του νέου προέδρου περνά από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ