Τρίτη 5 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΕΙ
Κλειστά αύριο και μεθαύριο

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο και μεθαύριο τα ΤΕΙ της χώρας με απόφαση της Ομοσπονδίας των Εκπαιδευτικών τους (ΟΣΕΠ) και με κύριο αίτημά της την άμεση έκτακτη επιχορήγηση των ιδρυμάτων τουλάχιστον με 50 εκατομμύρια ευρώ κι ακόμα τη λύση του προβλήματος με τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των ΤΕΙ και των θεσμικών προβλημάτων που έχουν προκύψει για το εκπαιδευτικό προσωπικό μετά το νόμο της ψευτοανωτατοποίησης.

Στο ΤΕΙ Ηρακλείου, η απόφαση της διοίκησης του ΤΕΙ να μην ανανεωθούν οι συμβάσεις 1.000 περίπου ωρομίσθιων συμβασιούχων καθηγητών, οδήγησε στο να μη γίνεται η πλειοψηφία των μαθημάτων και έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Γι' αυτό το λόγο, οι σύλλογοι των σχολών έχουν αποφασίσει για σήμερα, Τρίτη 5 Οκτώβρη, αποκλεισμό του ΤΕΙ και αποχή από τα μαθήματα. Οι σπουδαστές θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας το πρωί στη διοίκηση του ΤΕΙ και συνάντηση με την Πρόεδρο Χαρά Αθανασάκη.

Για την Πέμπτη, 7 Οκτώβρη, ήδη δύο σύλλογοι των σχολών ΣΤΕΦ ΣΔΟ έχουν πάρει απόφαση να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στη σύνοδο των προέδρων των ΤΕΙ, που θα γίνει στα Χανιά, ενώ εκκρεμούν οι αποφάσεις και των υπόλοιπων συλλόγων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ