Πέμπτη 4 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
Τηλεόραση
Από τις εκλογές στην ... ευρωλίγκα

Δύο περίπου μήνες πριν τη λήξη της θητείας των μελών του, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης επιχειρεί να «κλείσει» θέματα που βρίσκονται σ' εκκρεμότητα. Ημέρα λήψης αποφάσεων σήμερα για το ΕΣΡ, αφού στα θέματα της ημερήσιας διάταξης περιλαμβάνονται υποθέσεις που ήδη έχουν συζητηθεί στην ολομέλεια του ΕΣΡ και για τις οποίες το ΕΣΡ σήμερα θα πάρει την τελική του απόφαση.

Συγκεκριμένα σήμερα η Επιτροπή Ελέγχου εκπομπών προεκλογικής περιόδου του ΕΣΡ θα ενημερώσει την ολομέλεια για τον τρόπο που οι τηλεοπτικοί σταθμοί κάλυψαν την προεκλογική περίοδο. Μια περίοδος όπου, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΣΡ, δεν τηρήθηκε η αρχή της αναλογικής ισότητας και επικράτησε η «αρχή» του δικομματισμού ιδιαίτερα στα ιδιωτικά κανάλια. Μετά την ενημέρωση, το ΕΣΡ αναμένεται για το σημαντικό αυτό θέμα της κατανομής του τηλεοπτικού χρόνου, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, να πάρει απόφαση για τους κρατικούς και ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Λήψη απόφασης επίσης προβλέπεται για την προβολή συγκεκαλυμμένων διαφημίσεων από τους τηλεοπτικούς σταθμούς MEGA και ΑΝΤΕΝΝΑ. Οι συγκεκαλυμμένες διαφημίσεις μεταδόθηκαν σε πρωινά προγράμματα των τηλεοπτικών σταθμών και αφορούν κυρίως Ινστιτούτα Αδυνατίσματος. Απόφαση θα ληφθεί για την εκπομπή «Ζούγκλα» που μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA στις 27 Γενάρη 2000 και η οποία αναφερόταν στην καθηγήτρια Θέκλα Κατσαίτη. Απόφαση αναμένεται επίσης να πάρει το ΕΣΡ και για την προβολή ακατάλληλης ταινίας σε απογευματινή ζώνη τηλεθέασης, ώρα που βλέπουν τηλεόραση και τα παιδιά. Πρόκειται για την ταινία «Φθινοπωρινή σιωπή», που μεταδόθηκε από το STAR στις 29 Γενάρη 2000.

Τη διαδικασία ελέγχου θα ξεκινήσει σήμερα το ΕΣΡ για την παρεμβολή πολλών διαφημιστικών μηνυμάτων κατά τη διάρκεια της μετάδοσης του τελικού της Ευρωλίγκα από την ΕΤ-1 στις 20 Απρίλη μεταξύ των ομάδων ΠΑΟ - Μακαμπί. Το ΕΣΡ μετά από καταγγελίες τηλεθεατών είχε ζητήσει από την ΕΤ-1 την κασέτα με τη μαγνητοσκόπηση του αγώνα μπάσκετ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ