Παρασκευή 8 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Χρήστος Πάντσος
Χρήστος Πάντσος
Φωτ.

Στη μνήμη των παλαίμαχων κομμουνιστών ΓΙΑΝΝΗ ΛΙΠΠΑ και ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΔΙΑΜΑΝΤΗ από τη Λίμνη Εύβοιας προσφέρουμε 500 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Χαλανδρίου, προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

Οι αδελφές: Ελένη Κατάκου, Αθηνά Στολίδη

Η ανιψιά: Μαρία Κατάκου

* * *

Φωτ.

Ο αγωνιστής ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΝΤΣΟΣ, ο οποίος πέθανε στις 20 Οκτώβρη 2003 σε ηλικία 92 χρόνων, ήταν 70 χρόνια μέλος του ΚΚΕ. Καταγόταν από τη Μικρά Ασία. Στην Ελλάδα ήρθε το 1922 και ζούσε στα Λεχώνια Μαγνησίας. Πήρε μέρος στον πόλεμο του 1940-'41 και στην Κατοχή ήταν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης.

Πιάστηκε το 1949, πέρασε από έκτακτο Στρατοδικείο, καταδικάστηκε σε θάνατο, αλλά η εκτέλεσή του ματαιώθηκε έπειτα από τις προσπάθειες της τότε ΕΣΣΔ στο Συμβούλιο Ασφαλείας, που είχαν ως αποτέλεσμα να ματαιωθούν όλες οι θανατικές καταδίκες των αντιστασιακών. Κρατήθηκε, όμως, στις φυλακές και τα στρατόπεδα εξορίας 13 χρόνια.

Οταν αφέθηκε ελεύθερος, εντάχθηκε στην ΕΔΑ και από τη μεταπολίτευση, πέρασε στο ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, η αδελφή του Ζαφειρούλα και ο γαμπρός του Αλκιβιάδης Παχής προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Φαλήρου, 100 ευρώ.

* * *

Στις 11 Αυγούστου 2004 πέθανε ο αγωνιστής ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ, μέλος του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του και αντί για στεφάνι στον τάφο του, σύντροφοί του προσφέρουν στην ΚΟΒ Αγίας Σοφίας - Αγίου Δημητρίου Πειραιά 50 ευρώ.


Γιάννης Λίππας
Γιάννης Λίππας

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ