Σάββατο 9 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Μιούζικαλ και Τζάρμους

Το βραβευμένο μιούζικαλ των Ρόμπερτ Γουάιζ και Τζέρομ Ρόμπινς «Γουέστ σάιντ στόρι» θα μεταδώσει η ΝΕΤ απόψε στη 01.15. Ενα μιούζικαλ του Μπροντγουέι που άφησε εποχή και απέσπασε δέκα Οσκαρ. Πρόκειται για μεταφορά της ιστορίας του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας στις λαϊκές συνοικίες της Νέας Υόρκης στη δεκαετία του 1950. Οι φτωχογειτονιές της δυτικής πλευράς της Νέας Υόρκης χαρακτηρίζονται από φυλετικές διακρίσεις και τον πόλεμο των συμμοριών. Η αδελφή ενός αρχηγού συμμορίας κάνει το λάθος να ερωτευτεί έναν Πολωνό, που ανήκει στο αντίπαλο στρατόπεδο. Η τραγωδία δε θ' αργήσει να ξεσπάσει, σημαδεύοντας το μεγάλο τους έρωτα με βία, πόνο και απόγνωση. Οι χορογραφίες είναι εξαιρετικές, ενώ αξέχαστη έχει μείνει η μουσική του Λέοναρντ Μπερνστάιν όπως τα κομμάτια «Αμέρικα» και «Μαρία». Πρωταγωνιστούν οι Νάταλι Γουντ, Τζορτζ Τσακίρις, Ρίτα Μορένο, Ρίτσαρντ Μπέικερ.

«Vengo». Γαλλική ταινία του Τόνι Γκατλίφ. Ενας Τσιγγάνος από την Ανδαλουσία προσπαθεί να απαλύνει τον πόνο για το χαμό της κόρης του με μουσική και τραγούδια. Κοντά του βρίσκεται ο ανιψιός του ο οποίος είναι αυτιστικός αλλά λατρεύει το φλαμένγκο. Από την ταινία δεν απουσιάζει και η βεντέτα και ο Τσιγγάνος θα προσπαθήσει να σώσει τον ανιψιό του. Παίζουν οι Αντόνιο Κανάλες, Ορέστες Βιγιασάν Ροντρίγκες. (ΕΤ-1 21.30)

«Στην παγίδα του νόμου». Εξαιρετική κωμική περιπέτεια σε σκηνοθεσία και σενάριο Τζιμ Τζάρμους, με ευφυείς χιουμοριστικούς διαλόγους, θαυμάσια ασπρόμαυρη φωτογραφία, ωραία μουσική και έναν μοναδικό στο ρόλο του Ρομπέρτο Μπενίνι. Ενας Ιταλός τουρίστας που μιλάει ελάχιστα αγγλικά, ένας άνεργος ντι τζέι και ένας παραγωγός της πλάκας βρίσκονται φυλακισμένοι στο ίδιο κελί, κατηγορούμενοι για εγκλήματα που δε διέπραξαν. Παίζουν οι: Τομ Γουέιτς, Τζον Λιούρι, Νικολέτα Μπράσκι. (ΕΤ-1 24.00)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ