Σάββατο 9 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ «Ρίζο»

Ισχυρή Ελλάδα!

Γωνιανάκης Κώστας, Ηράκλειο Κρήτης. Την Παρασκευή 1η Οκτώβρη, το βράδυ, η σύζυγός μου και εγώ γίναμε αυτόπτες μάρτυρες των περίφημων μέτρων ασφαλείας, που συνεχίζονται, βέβαια, και μετά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ξεκινώντας να κάνουμε μια βόλτα κατά μήκος του παλιού λιμανιού του Ηρακλείου, μας σταμάτησε ένας λιμενικός, περίπου 50 μέτρα από το Κούλε, απαγορεύοντάς μας την είσοδο. Η αιτιολογία ήταν ότι είχε αράξει ένα κρουαζιερόπλοιο. Στο μεταξύ, οι επιβάτες του μπαινόβγαιναν ελεύθερα στο «δικό» τους πλέον λιμάνι.

Ποιος περήφανος Κρητικός θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι Ελληνικό Σώμα Ασφαλείας θα έκλεινε μια απόσταση 4 χλμ. για ΕΝΑ κρουαζιερόπλοιο; Μιλάμε για την κυρίαρχη Ελλάδα ή για κάποια αποικία του περασμένου αιώνα; Μα φυσικά, μιλάμε για την κυρίαρχη Ελλάδα, το μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Οψιμος αντικομμουνισμός

Καρυπίδης Κυριάκος, αντιστασιακός. Την περίοδο των εκλογών ακόμα, σήκωσα τη σημαία του Κόμματος, του ΚΚΕ, στην ταράτσα του σπιτιού μου στην Αρνα Λακωνίας. Οπως φάνηκε, θεωρούσαν το χωριό «ταμένο» στο δικομματισμό και κάποιοι ενοχλήθηκαν από τη σημαία του ΚΚΕ που ύψωσα στο σπίτι μου γιατί χαλούσε την εικόνα. Ετσι έκριναν σκόπιμο να παραβιάσουν τον οικογενειακό χώρο και να σκίσουν τη σημαία. Λες και δε θα τοποθετούσα άλλη... Δεν πειράζει, ας ξέρουν ότι δε θα υποστείλουμε τη σημαία. Θα τη σηκώνουμε πιο ψηλά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ