Σάββατο 9 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Για το σχέδιο Ανάν για το Κυπριακό

Παρακαλώ, όπως μου παραχωρήσετε λίγο χώρο στην έγκριτη εφημερίδα σας, για να κάμω μια παρέμβαση (έστω και καθυστερημένα). Αναφέρομαι στο «Οδοιπορικό στην κατεχόμενη Κύπρο» της Αλεξάνδρας Φωτάκη, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα σας την Κυριακή 29 Αυγούστου.

Στην πέμπτη στήλη της 16ης σελίδας, αναφέρεται στους Ελληνοκυπρίους που ζουν στη Βρετανία και δίνει μια εντελώς παραπλανητική εικόνα. Ο κύριος Σίμος που έδωσε αυτήν την εντύπωση στη δημοσιογράφο σας, δεν αντιπροσωπεύει τα αισθήματα και τον πατριωτισμό των Ελληνοκυπρίων που ζουν στη Βρετανία. Ούτε ο βρετανικός Τύπος κατόρθωσε να παρασύρει την κοινότητά μας. Αντίθετα η παροικία των Ελληνοκυπρίων είχε αντιταχθεί πολύ πιο πριν από τον κυπριακό λαό που ζει στην Κύπρο, στο 5ο σχέδιο Ανάν.

Πριν ακόμα τοποθετηθούν τα πολιτικά κόμματα στην Κύπρο και πριν το διάγγελμα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Παπαδόπουλου, οι Ελληνοκύπριοι στην Κύπρο είχαν εκδηλώσει μαζικά την αντίθεσή τους στο Σχέδιο Ανάν, αμέσως μετά την ατυχή απόφαση του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ να υποστηρίξει το Σχέδιο Ανάν. Ενώ στη Βρετανία οι εκδηλώσεις ενάντια στο Σχέδιο Ανάν άρχισαν αμέσως μετά τη γνωστοποίησή του.

Πιστεύω ότι η αλλοίωση της θέσης του ΑΚΕΛ ήταν η άμεση αντίθεση των Ελληνοκυπρίων στην Κύπρο, αλλά και των Ελληνοκυπρίων παροίκων της Βρετανίας. Επιπρόσθετα στη Βρετανία υπήρχε ισχυρή κίνηση ενάντια όχι μόνο στο Σχέδιο Ανάν 5, αλλά σε όλα τα σχέδια Ανάν.

Αυτά τα λίγα για αποκατάσταση της πραγματικής εικόνας της Ελληνοκυπριακής παροικίας Βρετανίας.

ΑΝΤΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Σημείωση:

Βεβαίως τα όσα αναφέρει ο επιστολογράφος, σχετικά με το οδοιπορικό του «Ριζοσπάστη», και τη στάση των Ελληνοκυπρίων που ζουν στη Βρετανία, τα λέει ο κ. Σίμος και ο «Ρ» απλώς τα αναφέρει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ