Σάββατο 9 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
Δυνατή αναμέτρηση στο Κίεβο

Από παλιότερη αναμέτρηση Ουκρανίας - Ελλάδας, διακρίνεται ο Χαριστέας

Sportidea

Από παλιότερη αναμέτρηση Ουκρανίας - Ελλάδας, διακρίνεται ο Χαριστέας
Ενα καθοριστικό αγώνα για την παραπέρα πορεία της στα προκριματικά του Παγκόσμιου Κυπέλλου στη Γερμανία το 2006 δίνει σήμερα (19.15, ΝΕΤ) η Εθνική ποδοσφαίρου, κόντρα στην Εθνική Ουκρανίας στο Κίεβο, στα πλαίσια του 2ου ομίλου.

Την τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί αν ο Αγγ. Χαριστέας θα δώσει το «παρών», στην αποψινή αναμέτρηση καθώς το πρόβλημα στη μέση του παραμένει αλλά κατάφερε χτες να προπονηθεί κανονικά. Αν τελικά δεν τα καταφέρει, ο προπονητής Ο. Ρεχάγκελ, στο σημαντικό αυτό αγώνα θα στερηθεί έναν ακόμα επιθετικό, μετά την απουσία του τραυματία Παπαδόπουλου.

Αναγκαστικά ο εκλέκτορας θα διαφοροποιήσει τις επιλογές στα πρόσωπα, όχι όμως τα ζητούμενα από αυτούς που θα παίξουν. Περιμένει αυτοσυγκέντρωση σε όλο το παιχνίδι και ελαχιστοποίηση (ει δυνατόν και εξαφάνιση) των λαθών. Συνεχές πρέσινγκ στη μεσαία γραμμή, με σκοπό να χάσουν οι Ουκρανοί σημαντικό μέρος της δύναμής τους και αποτελεσματική φύλαξη του πιο επικίνδυνου παίχτη των αντιπάλων, του Σεβτσένκο. Μάλλον θα ξεκινήσουν οι Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Φύσσας, Δέλλας, Καψής, Ζαγοράκης, Μπασινάς, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Βρύζας, Γιαννακόπουλος. Από την άλλη πλευρά, ο Μπλαχίν αναμένεται να παρατάξει τους Σοκόφσκι, Νεσμάτσνι, Στάροστιακ, Ρούσολ, Εζέσκι, Γκούσεβ, Τίμομτσουκ, Γκούσιν, Βορομπέι, Σεβτσένκο, Βορονίν. Διαιτητής ο Ισπανός, Μανουέλ Γκονζάλες.

Ολα τα παιχνίδια στους ομίλους: 1ος: Φινλανδία - Αρμενία, Τσεχία - Ρουμανία, ΠΓΔΜ - Ολλανδία. 2ος: Ουκρανία - Ελλάδα, Τουρκία - Καζαχστάν, Αλβανία - Δανία, 3ος: Λουξεμβούργο - Ρωσία, Σλοβακία - Λετονία, Λιχτενστάιν - Πορτογαλία. 4ος: Κύπρος - Νησιά Φερόε, Ισραήλ - Ελβετία, Γαλλία - Ιρλανδία. 5ος: Σκοτία - Νορβηγία, Λευκορωσία - Μολδαβία, Σλοβενία - Ιταλία. 6ος: Αγγλία - Ουαλία, Αζερμπαϊτζάν - Β. Ιρλανδία, Αυστρία - Πολωνία. 7ος: Βοσνία/Ερζεγοβίνη - Σερβία/Μαυροβούνιο, Ισπανία - Βέλγιο. 8ος: Σουηδία - Ουγγαρία, Μάλτα - Ισλανδία, Κροατία - Βουλγαρία.

  • Με ήττα αποχαιρέτησε ο Στέλιος Μανωλάς τον πάγκο της Εθνικής Ελπίδων. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχασε χτες από την Ουκρανία με 1-0 (26' Αλίγιεφ πεν.). Οπως ανέφερε, από προχτές «το συμβόλαιό μου με την Ομοσπονδία έχει λήξει, οπότε αυτό είναι το τελευταίο μου παιχνίδι ως προπονητής». Οι πληροφορίες θέλουν ν' αναλαμβάνει τη θέση του τεχνικού διευθυντή στην Ομοσπονδία.
  • Την καλύτερη δυνατή πρεμιέρα έκανε η Εθνική Νέων, για την Α' προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Στον εναρκτήριο αγώνα του 1ου ομίλου, συνέτριψε με 5-0 (10' Ηλιάδης, 27', 44' Πετρόπουλος, 34' Λισγαράς, 52' Περπερίδης) τα νησιά Φερόε. Αύριο οι «γαλανόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν την Ουαλία και την Τρίτη την Ουγγαρία. Με μια νίκη στους δύο αγώνες, εξασφαλίζει την πρόκρισή της, στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ