Πέμπτη 14 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Βιβλία... επικοινωνίας

Μια βιβλιογραφική καταγραφή των ελληνόγλωσσων εκδόσεων για την Επικοινωνία σε Ελλάδα και Κύπρο της πενταετίας 1998-2003 περιλαμβάνει η έρευνα «Τα Βιβλία της Επικοινωνίας», του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ), η οποία παρουσιάστηκε χτες.

Στην έρευνα αυτή εμπεριέχονται περίπου 1.000 τίτλοι βιβλίων, περίπου 900 συγγραφέων, κατανεμημένοι σε 10 θεματικές κατηγορίες (τηλεόραση, κινηματογράφος, κόμικς, δημοσιογράφοι, διαφήμιση κλπ.), με ειδικά διαμορφωμένα ευρετήρια και στατιστικά στοιχεία. Στην παρουσίαση μίλησε η Μ. Παπαδά, γενική γραμματέας Επικοινωνίας, η οποία επισήμανε ότι η πολυπλοκότητα του φαινομένου της επικοινωνίας συνδέεται με την πολυπλοκότητα των κοινωνικών σχέσεων της σύγχρονης εποχής.

Το νέο βιβλίο του ΙΟΜ σχολίασαν χτες κατά την παρουσίασή του ο Γιάννης Πανούσης, πρόεδρος του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, επισημαίνοντας ότι «το δικαίωμα στη γνώση και στην έκφραση προϋποθέτει ανεμπόδιστη κίνηση του πολίτη στις λεωφόρους των οπτικοακουστικών δυνατοτήτων και των πρακτικών εφαρμογών τους». Ο Γιάννης Μεταξάς, διευθυντής Εργαστηρίου Πολιτικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με τη σειρά του επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η ισότητα και η επικοινωνία είναι επιλεκτικού χαρακτήρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ