Κυριακή 17 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Αμετανόητοι ιμπεράτορες - τρομοκράτες

Ο πρωταγωνιστής του «θεάτρου Σκιών», όταν έστελνε το κολλητήρι για κάποια δουλιά, το ξυλοφόρτωνε πριν ξεκινήσει, για να μην ξεστρατίσει στην πορεία...

Με το πνεύμα αυτό, αλλά στη φρικιαστική του έκφραση, η συμμορία Μπους - Μπλερ και η σκωληκοειδής απόφυση της Ευρω-Ενωσης σκότωσαν χιλιάδες αθώους ανθρώπους - σ' έναν «προληπτικό» πόλεμο τρόμου. Ετσι προχώρησαν στο Αφγανιστάν, χωρίς ν' αποδείξουν, έστω και ως ένδειξη ότι ο αόρατος Μπιν Λάντεν, ο πρώην δικός τους, ο Σαντάμ Χουσεΐν και οι άλλοι «ύποπτοι» της λίστας του ιμπεράτορα, διαθέτουν όπλα μαζικής καταστροφής, όπως και υλικά για την κατασκευή τους.

Αντίθετα, ομολογούν, χωρίς όμως να ζητήσουν έστω, δημόσια συγγνώμη, ότι τέτοια «πειστήρια» δε βρέθηκαν. Ως εδώ το προοίμιο για τον Καραγκιόζη, ο οποίος ως φιγούρα εκπροσωπεί έναν τετραπέρατο άνθρωπο του λαού, όπως ο «καρντάσης του» ο Τούρκος «συνάδελφός του» και ο αντίστοιχος Ταϊλανδός, που καταδικάζουν τους εκμεταλλευτές τους, είναι διαρκώς πεινασμένοι και προπαντός αυτοσαρκάζονται.

Οι Μπους και Μπλερ όχι μόνο δε ζήτησαν συγγνώμη για τα εγκλήματά τους κατά της ανθρωπότητας, αλλά προειδοποιούν για την επέκταση της τρομοκρατίας τους στις περιοχές του πετρελαίου, καθώς οι τιμές ανεβαίνουν, μια νέα κυκλική οικονομική κρίση διαφαίνεται, όπως και η σαφέστατη πρόθεση επέκτασης των πολέμων από το Ιράν ως την Κορέα. Και από κοντά ο πολέμαρχος Ρας-Πούτιν συνεχίζει τις επιχειρήσεις στην Τσετσενία.

Αποτελεί αισιόδοξη διαπίστωση ότι απέναντι σ' αυτήν τη ζοφερή ατμόσφαιρα, το ΚΚΕ βρίσκεται σε δυναμική πορεία και οι θέσεις του συγκεντρώνουν την προσοχή δεκάδων κομμουνιστικών κομμάτων που συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα και το καθένα τους - κατά τις ειδικές συνθήκες που αντιμετωπίζει - συντρέχει στην αντίσταση κατά της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας.


Του
Γιώργου ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ