Σάββατο 16 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Επιλογές
ένας ΔΙΣΚΟΣ
Ζωγραφική και γλυπτική

Εργο του Κ. Καρόσο
Εργο του Κ. Καρόσο
Εγκαινιάζεται τη Δευτέρα (8 μ.μ.) στην «Γκαλερί της Ερσης» (Κλεομένους 4), έκθεση έργων του Κάρλο Καρόσο με τίτλο «Στιγμές ζωής». Εως τις 30/10, θα παρουσιαστεί μία ενότητα της τελευταίας περιόδου. Οπως σημειώνει η Ντόρα Ηλιοπούλου - Ρογκάν: «Υπάρχει μια μελωδικότητα στα έργα του Καρόσο, που αφορά τα περιγράμματα ενός προσώπου, την πνοή και τον αέρα μιας σιλουέτας, την κίνηση των μαλλιών, την καμπύλη μιας οροσειράς. Αυτή η μελωδικότητά του δημιουργεί εννοιολογική αντιμετώπιση ορισμένων θεμάτων. Υπάρχουν και συνθέσεις στις οποίες ο καλλιτέχνης αφήνει πιο ελεύθερο το δημιουργικό του ένστικτο».

Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Σταθόπουλου εγκαινιάζεται τη Δευτέρα (8 μ.μ.) στην γκαλερί «Fine Arts - Καπόπουλος» (Ποσειδώνος 62, Αλιμος). Τίτλος της «Τρόπαια χαρμόεντα». Οπως σημειώνεται στον κατάλογο: «Τα έργα του παρουσιάζουν μέσα σ' ένα φαντασιωτικό χώρο ιδεοτυπικές και γυμνές ή μισοντυμένες φιγούρες, που αποκαθηλώνονται από τη γήινη βαρύτητα, λειτουργώντας ως ρυθμικά και διασυνδετικά μοτίβα ανάμεσα σε πόλεις και σε εσωτερικά δωματίων όπου κατοικούν ελπίδες, όνειρα, προσδοκίες κι επιθυμίες φανερές κι ανομολόγητες». Διάρκεια έκθεσης έως τις 13/11.

.

«Made in Greece» τιτλοφορείται η έκθεση του Δημήτρη Χατζαντωνάκη, που εγκαινιάζεται τη Δευτέρα στην «Titanium Yiayiannos Gallery» (Βασ. Κωνσταντίνου 44). Πρόκειται για μια ομάδα έργων σε τρεις ενότητες. «Ασήμαντες γραμμές», σχέδια με μολύβι και μελάνι σε χαρτί, συμπληρώνουν το εικαστικό ταξίδι του δημιουργού.

Είκοσι πίνακες (λάδια σε μουσαμά), αλλά και πρόσφατα γλυπτά του, παρουσιάζει ο Κωστής Γεωργίου στην έκθεση που εγκαινιάζεται τη Δευτέρα (8 μ.μ.) στην αίθουσα τέχνης «αγκάθι» (Μηθύμνης 12 και Επτανήσου).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ