Τετάρτη 20 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Στην πεπατημένη εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων

Τον προσανατολισμό της ΝΔ - η οποία κινείται στο δρόμο που χάραξε το ΠΑΣΟΚ - να ικανοποιήσει ιδιωτικά συμφέροντα και να παραχωρήσει τον πλήρη έλεγχο (και ό,τι αυτός συνεπάγεται) στους επιχειρηματίες του ποδοσφαίρου (αλλά και εν γένει του επαγγελματικού αθλητισμού) επιβεβαίωσε χτες ο υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «TV 100» και στην εκπομπή «ΑΘΛΟΡΑΜΑ» - μεταξύ άλλων - ανέφερε ότι το νομοθετικό πλαίσιο «δίνει τη δυνατότητα στις αθλητικές εταιρίες να πάρουν τον έλεγχο στα χέρια τους και έτσι σιγά σιγά να απομακρυνθεί η αστυνομία από τα γήπεδα»...

Πηγή κέρδους (προφανώς ιδιωτών) θα γίνουν και οι αθλητικές ολυμπιακές εγκαταστάσεις, που εποπτεύει η ΓΓΑ (και χρυσοπλήρωσε ο λαός), με «παρουσίαση εκθέσεων και φιλοξενία συνεδρίων». Στα βήματα των προκατόχων τους, οι κυβερνώντες δηλώνουν έτοιμοι να βοηθήσουν «οποιοδήποτε οργανωμένο επιχειρηματικό σχέδιο (αύξηση του χώρου για εμπορικές χρήσεις, κλπ.), αλλά θα πρέπει οι εταιρίες να εξασφαλίσουν τα χρήματα για την κατασκευή τους».

Οσο για τη βία, εξακολουθεί ν' αντιμετωπίζεται αποσπασματικά και επιφανειακά, στη λογική της αστυνομοκρατίας, αλλά και ως άλλοθι: «Ενα θετικό βήμα είναι η εξυγίανση των ΠΑΕ και σημαντικό μέτρο η απομάκρυνση από τα γήπεδα των ταραξιών που συλλαμβάνονται, οι οποίοι εκτός των άλλων ποινών, που θα αντιμετωπίζουν, θα είναι υποχρεωμένοι να δίνουν το "παρών", την ώρα των αγώνων σε αστυνομικό τμήμα για αρκετούς μήνες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ