Πέμπτη 21 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
Τίμησαν τους αγωνιστές της «Ηλεκτρικής»

Αποψη από την εκδήλωση
Αποψη από την εκδήλωση
Με μια σεμνή τελετή, αλλά μέσα σε κλίμα συγκίνησης τιμήθηκαν την περασμένη Κυριακή οι αγωνιστές που έπεσαν πολεμώντας για να σώσουν το εργοστάσιο της Ηλεκτρικής από τους Γερμανούς κατακτητές, στη γνωστή Μάχη της «Ηλεκτρικής» στο Κερατσίνι στις 13 Οκτώβρη του 1944.

Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε μέσα στο χώρο του εργοστασίου της ΔΕΗ, διοργάνωσαν αντιστασιακές οργανώσεις, ο Πανελλήνιος Πολιτιστικός Σύλλογος Απογόνων και Φίλων της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και ο Δήμος Κερατσινίου.

Μια εκδήλωση που έχει σήμερα ιδιαίτερη σημασία γιατί, όπως τόνισε ο Γρηγόρης Τουγλίδης πρόεδρος του Πανελλήνιου Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλων και Απογόνων της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, «οι βάρβαροι νεοταξίτες, αφεντικά και υποταχτικοί, προσπαθούν με κάθε τρόπο, στο όνομα του αγώνα κατά της τρομοκρατίας, να τρομοκρατούν τους λαούς με στόχο να τους καθυποτάξουν και να τους εκμεταλλεύονται όσο πιο άγρια γίνεται για να αυξήσουν το θανατηφόρο χρήμα τους ανενόχλητοι.

Γιατί με τους διάφορους τρομονόμους, πρόσθεσε, προσπαθούν να αλυσοδέσουν το λαό μας, για να ποδηγετήσουν το λαϊκό κίνημα και να καταργήσουν κατακτήσεις που κερδήθηκαν με αγώνες και αίμα όπως το 8ωρο, η κοινωνική ασφάλιση, η δημόσια υγεία και παιδεία».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ΠΕΑΕΑ Μιχ. Μάλης στην ομιλία του, αφού αναφέρθηκε στο χρονικό της μάχης, επισήμανε τα προβλήματα των αντιστασιακών που παραμένουν μέχρι και σήμερα άλυτα: Την αντιλαϊκή πολιτική που ασκεί και η κυβέρνηση της ΝΔ και τους πολέμους που και σήμερα υπάρχουν σε δεκάδες σημεία του πλανήτη, αλλά και σε γειτονικά μας κράτη. Παράλληλα τόνισε την ανάγκη να συνεχιστεί και να δυναμώσει ο αγώνας του λαού, προκειμένου να υλοποιηθούν τα οράματα των αγωνιστών του έπους της Αντίστασης 1941-44 για ειρήνη, κοινωνική δικαιοσύνη, εθνική ανεξαρτησία και σοσιαλισμό.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Ν. Μπατιστάτος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο υφυπουργός Μεταφορών Αν. Νεράτζης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Α. Τραγάκης, ο βουλευτής Β΄ Πειραιά του ΚΚΕ Γιάννης Πατσιλινάκος, ο βουλευτής Παν. Κρητικός, η Ελένη Παπαδοπούλου νομαρχιακή σύμβουλος της ΝΑΣ Πειραιά, εκπρόσωποι του δήμου και των δημοτικών παρατάξεων του Κερατσινίου κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ