Παρασκευή 22 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Κωφεύουν οι αρμόδιοι υπουργοί

Την παρέμβαση των αρμόδιων υπουργών Επικρατείας και Απασχόλησης ζητούν οι εργαζόμενοι του Ρ/Σ «PLANET», προκειμένου να δοθεί λύση

Αποφεύγουν να πάρουν ουσιαστική θέση τόσο το υπουργείο Επικρατείας όσο και το υπουργείο Απασχόλησης, προκειμένου να δοθεί λύση στο σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει με τους εργαζόμενους του ραδιοφωνικού σταθμού PLANET. Οι δύο αρμόδιοι υπουργοί δηλώνουν ότι... μελετούν το πρόβλημα και όταν ολοκληρωθεί η «μελέτη» θα προχωρήσουν στη σχετική... τοποθέτησή τους. Διαδικασία που έπρεπε ήδη να έχει ολοκληρωθεί, αφού οι εργαζόμενοι του ραδιοσταθμού εδώ και 45 μέρες που βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις ζητούν την παρέμβαση της κυβέρνησης, προκειμένου να συμμορφωθεί ο ιδιοκτήτης του ραδιοσταθμού Αθ. Παύλοβιτς.

Ετσι, και χτες το μεσημέρι οι δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι του σταθμού πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Επικρατείας, διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμά τους να πληρώνονται για την εργασία τους, αλλά και να διατηρηθεί ο ειδησεογραφικός και ενημερωτικός χαρακτήρας του σταθμού.

Την ίδια στιγμή, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος κλήθηκε να απαντήσει σε σχετική ερώτηση για το τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση για τους 80 εργαζόμενους που βρίσκονται στο δρόμο και είναι απλήρωτοι, αλλά και συγχρόνως τι προτίθεται να κάνει για το γεγονός ότι ένας ιδιώτης που δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του καρπώνεται ένα δημόσιο αγαθό, τη συχνότητα. Ο Ευ. Αντώναρος δήλωσε την «υποστήριξη» της κυβέρνησης στο δικαίωμα των εργαζομένων να «διεκδικήσουν με κάθε νόμιμο τρόπο και να πάρουν τα δεδουλευμένα τους», χωρίς στην ουσία να παίρνει θέση. Χωρίς, επίσης, να δεσμευτεί σε λύση, συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση αφού «μελετήσει το θέμα, θα ανακοινώσει την οριστική τοποθέτησή της».

Μάλιστα, σε ό,τι αφορά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι τόσο καιρό, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι η...«κυβέρνηση δεν είναι εργοδότης των συγκεκριμένων εργαζομένων» και ότι ο «PLANET είναι ιδιωτική επιχείρηση».

Παράλληλα, χτες αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με τον υφυπουργό Απασχόλησης, Γεράσιμο Γιακουμάτο, ζητώντας την τυπική παρέμβασή του. Ο ίδιος «δεσμεύτηκε» ότι θα το... μελετήσει ότι από την ερχόμενη βδομάδα θα... παρέμβει, χωρίς να ξεκαθαρίσει τον.. τρόπο παρέμβασής του.

Συγχρόνως χτες αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, Ιωάννη Λασκαρίδη, για να συζητήσουν το θέμα του «Planet» μετά και την απόφαση του ΕΣΡ να αναστείλει για ένα μήνα, τη λειτουργία του ραδιοφωνικού σταθμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, αφού συζητήθηκε το θέμα, ο πρόεδρος του ΕΣΡ επισήμανε στην αντιπροσωπεία της ΕΣΗΕΑ ότι σε περιπτώσεις μη εφαρμογής των ΣΣΕ σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, το ΕΣΡ θα παρεμβαίνει.

Οι εργαζόμενοι του ραδιοσταθμού θεωρούν ότι οι αρμόδιοι υπουργοί Επικρατείας και Απασχόλησης δεν μπορούν να συνεχίσουν να σιωπούν, ενώ καταστρατηγούνται από την εργοδοτική πλευρά το δικαίωμα της ενημέρωσης των πολιτών, οι όροι εκμετάλλευσης της ραδιοφωνικής συχνότητας και στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα και ζητούν άμεση κυβερνητική παρέμβαση προκειμένου να συμμορφωθεί η εργοδοτική πλευρά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ