Σάββατο 23 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση

Αυταρχική συμπεριφορά του πρύτανη Γ. Μπαμπινιώτη, καταγγέλλει η ΠΚΣ

Με απόφαση της ΓΣ, ο Σύλλογος Φοιτητών Φιλοσοφικής προχώρησε χτες σε παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην εντεινόμενη ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, στην οποία συμβάλει και η Πρυτανεία. Οι φοιτητές αντιδρούν σε ό,τι χτυπάει το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της Παιδείας, και ανάμεσα στο πλαίσιο των αιτημάτων, προέκυψε και το ζήτημα των «πάσο». Να σημειωθεί ότι με απόφαση της Συγκλήτου, το «πάσο» χορηγείται δωρεάν μόνο στους πρωτοετείς φοιτητές, ενώ οι υπόλοιποι πρέπει να δίνουν το ποσό του 1 ευρώ στη Γραμματεία. Οι φοιτητές είχαν διαμαρτυρηθεί όλη την προηγούμενη βδομάδα στη Γραμματεία των Τμημάτων.

Χτες, οι φοιτητές προχώρησαν σε κινητοποίηση, διεκδικώντας τη δωρεάν διανομή των «πάσο». Απευθυνόμενοι στις γραμματείες των Τμημάτων παραπέμφθηκαν στις πρυτανικές αρχές, οι οποίες έχουν και την αρμοδιότητα. Οταν απευθύνθηκαν στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Γιώργο Μπαμπινιώτη, μετά το τέλος του μαθήματός του, αυτός δήλωσε άγνοια επί του θέματος και απέφυγε οποιαδήποτε ευθύνη, επιρρίπτοντας όλες τις ευθύνες στους υπαλλήλους της Γραμματείας.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΚΣ: «Μετά από την επιμονή των φοιτητών, ο πρύτανης προχώρησε σε απειλές, λέγοντας ότι θα στείλει φοιτητές στο Πειθαρχικό, και στην προσπάθειά του να αποφύγει οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση ή ανάληψη ευθυνών δε δίστασε να βιαιοπραγήσει πάνω στους φοιτητές που επέμεναν στην άμεση διευθέτηση του ζητήματος». Η ΠΚΣ καταγγέλλει «τη βίαιη και αυταρχική συμπεριφορά του πρύτανη του ΕΚΠΑ Γ. Μπαμπινιώτη που δείχνει ότι ο συγκεκριμένος πρύτανης, που εκλέχθηκε και με τη στήριξη της φοιτητικής παράταξης της ΝΔ, ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, σε καμία περίπτωση δε λαμβάνει υπόψη τα αιτήματα των φοιτητών. Επίσης, δείχνει την πρόθεση των πρυτανικών αρχών να περιφρουρήσουν με κάθε τρόπο την κυβερνητική πολιτική που πλήττει συνολικά τα δικαιώματα των φοιτητών. Ταυτόχρονα, ανοίγει το δρόμο για την απαξίωση των συλλογικών μαζικών αγωνιστικών διαδικασιών μέσα στους συλλόγους».

Και καταλήγει: «Την ίδια στιγμή οι παρατάξεις: ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, ΣΥΝ και ΕΑΑΚ με τη συμπεριφορά τους όλο το προηγούμενο διάστημα, αντί να συμπορεύονται με τους φοιτητές που αγωνίζονται για το δικαίωμά τους στη δημόσια και δωρεάν Παιδεία βάζουν πλάτη στην κυβερνητική πολιτική και στη συγκεκριμένη συμπεριφορά των πρυτανικών αρχών». Τη Δευτέρα 25 Οκτώβρη στη 1 το μεσημέρι, θα γίνει νέα κινητοποίηση των φοιτητών στην Πρυτανεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ