Κυριακή 7 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Περί θρησκευτικής πίστης

Αξιότιμε κ. Διευθυντά,

Με την επιστολή μου αυτή θέλω να εκφράσω τη διαμαρτυρία μου, την αντίθεσή μου αλλά και το βαθύτατο πόνο μου, για το θλιβερό φαινόμενο που παρουσίασε για άλλη μια φορά κατά την ορκωμοσία της νέας Βουλής, το ΚΚΕ.

Μπορεί οι πολιτικοί πατέρες του κομμουνισμού να δίδαξαν πως η θρησκεία είναι το όπιο του λαού, όμως μη ξεχνάτε πως απευθύνονταν στην αιρετική (για εσάς) χριστιανικότητα των δυτικών, όπου κυριαρχούσε ο μισάνθρωπος παπισμός και ο φαρισαϊκός χριστιανισμός του προτεσταντισμού, που ως γνωστόν(από τα βιβλία του μεγάλου κοινωνιολόγου Μαξ Βέμπερ) είναι και ο θεωρητικός πρωτεργάτης του ρατσισμού και του καπιταλισμού!

Πώς θα αντισταθείτε στην παγκόσμια δικτατορία που σιγά σιγά στήνεται στη Γη; Με το σφυροδρέπανο ή τον Τίμιο Σταυρό;

Οι καιροί είναι δύσκολοι, οι ιδεοληψίες, οι προκαταλήψεις και οι εγωιστικοί αθεϊστικοί αυτομαζοχισμοί, δε θα μας λυτρώσουν. Πάντα θυμάμαι με θλίψη τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη γέροντα πια Αυγουστίνο που έγραφε: «Εάν ο κομμουνισμός δεν είχε την αθεΐα, θα ήμουν πρώτος και καλύτερος».

Σας εύχομαι Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΓΓΑΝΑΣ

Μαθητής Εσπερινού Λυκείου Πατρών

ΥΓ. Θα ήθελα τη δημοσίευση της επιστολής μου και των σχολίων σας στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη», διότι για λόγους οικονομικούς μόνο αυτόν αγοράζω.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Αγαπητέ μας φίλε,

Ευχαριστούμε για το γράμμα σου. Ειλικρινά πιστεύουμε ότι με καθαρή καρδιά και μυαλό πήρες την απόφαση να μας γράψεις.

Το θέμα που θίγεις έχει πάρα πολλές πλευρές και θέλει πραγματικά πολλή ανάλυση και συζήτηση. Φυσικά, υπάρχει και πλούσια βιβλιογραφία γι' αυτό.

Αδικείς όμως το ΚΚΕ όταν θεωρείς ότι «δε σέβεται τη θρησκευτική πίστη του λαού». Το ΚΚΕ είναι από τα πρώτα κόμματα στην ελληνική κοινωνία που διακήρυξε το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να πιστεύει ή και να μην πιστεύει. Κι εσύ για να είσαι συνεπής με τις απόψεις σου και τις ιδέες σου, οφείλεις να δέχεσαι τις κοσμοθεωρητικές αντιλήψεις και των κομμουνιστών, αλλά και κάθε άλλου ανθρώπου, είτε αυτός είναι ορθόδοξος χριστιανός, είτε μωαμεθανός, είτε καθολικός, είτε άθεος κ.ο.κ.

Ο πραγματικός διαχωρισμός στις κοινωνίες που ζούμε δεν είναι ανάμεσα σε πιστούς και άπιστους, αλλά ανάμεσα στους καταπιεσμένους και εκμεταλλευομένους από τη μεριά (δηλαδή την πλειοψηφία των λαών) και τους καταπιεστές και εκμεταλλευτές του μόχθου των λαών(δηλαδή μιας μειοψηφίας πλουτοκρατών καπιταλιστών και ιμπεριαλιστών της νέας τάξης). Αυτοί οι τελευταίοι θέλουν να μας χωρίσουν τεχνητά και ανούσια. Δεν πρέπει να τους κάνουμε τη χάρη. Κομμουνιστές και μη κομμουνιστές, χριστιανοί και άθεοι, οι λαοί δηλαδή, πρέπει να συμπτύξουν ένα μεγάλο Λαϊκό Μέτωπο ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ