Κυριακή 7 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ενάντια στην αμερικανική υποτέλεια

Οταν στην παραλία του Λιτόχωρου, στις 11-4-00, εμφανίστηκαν οι Αμερικανοί τρομοκράτες - δολοφόνοι των λαών, προκειμένου να επιβιβάσουν σε πολεμικά τους πλοία εκατοντάδες πεζοναύτες από το Κόσσοβο, για να επιστρέψουν στην Αμερική, πάλι οι κομμουνιστές, οι φίλοι και οπαδοί του Κόμματος στάθηκαν ενάντιά τους, σε διαδήλωση διαμαρτυρίας.

Μπρος σ' αυτό το πατριωτικό κάλεσμα ρίχνεται επάνω στο πλήθος των διαδηλωτών, ολόκληρος εσμός από αστυνομικούς και χτυπώντας τους βάρβαρα με γκλοπ κι ασπίδες, προσπαθούν να τους διαλύσουν.

Από τη διατεταγμένη αυτή επιχείρηση της αστυνομίας Κατερίνης, της αμερικανόδουλης κυβέρνησης Σημίτη, βγήκε δαρμένος και καταματωμένος και ο επικεφαλής της διαδήλωσης κομμουνιστής Ζαχαρίας Καρακίτσος. Ο πατριώτης αυτός, στις 15-4-00 βάσει ενός κατασκευασμένου κατηγορητηρίου, καταδικάστηκε από το Τριμελές Πρωτοδικείο Κατερίνης, σε δέκα μήνες φυλάκιση με τιμή εξαγοράσιμη προς 1.500 τη μέρα.

Με τη βαριά αυτή καταδίκη του κομμουνιστή Καρακίτσου, αναβίωσαν δυστυχώς οι αδελφοκτόνες ημέρες του εμφυλίου πολέμου, που άναψαν σ' όλη την Ελλάδα οι «φίλοι» και «σύμμαχοί» μας Αγγλοαμερικάνοι ιμπεριαλιστές.

Καθόλη τη διάρκεια της «δίκης», το κτίριο του Δικαστηρίου ήταν μέσα και έξω κατάμεστο από χιλιάδες πατριώτες κομμουνιστές, αγωνιστές της Αντίστασης και εργαζόμενους της πόλης και του χωριού από την, περιοχή της Κατερίνης, ακόμα κι από τη Θεσσαλονίκη. Και όλοι τους, μετά την έκδοση της καταδικαστικής απόφασης του αιμόφυρτου Καρακίτσου, άρχισαν να πορεύονται προς το κέντρο της Κατερίνης κραυγάζοντας συνεχώς:«Η τρομοκρατία δε θα περάσει», «Δολοφόνοι Αμερικάνοι στα σπίτια σας», «Εξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ» κ.ά.

Σ' όλον αυτόν τον παλλαϊκό ξεσηκωμό της περιοχής Πιερίας, παρίστατο και ο Ηλίας Κουτζιγιάννης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, που μετά τον τερματισμό της «δίκης» προέβη σε δηλώσεις τονίζοντας μεταξύ των άλλων:«Δεν πτοούμαστε... Το αποδείξαμε και σε άλλες περιπτώσεις... Να σταματήσει η μετατροπή της χώρας σε ξέφραγο αμπέλι των Αμερικάνων. Η κυβέρνηση να είναι σίγουρη για ένα πράγμα. Δε θα κάνουμε πίσω! Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας ενάντια σ' αυτή την πολιτική». Ητοι της υποτέλειας.


ΕΥΘΥΜΗΣ ΜΑΛΕΖΑΣ
Σκύδρα


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ