Κυριακή 31 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Γιάννης Χαρατσίδης
Γιάννης Χαρατσίδης
Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 17 χρόνων από την «απώλεια» του λατρευτού μας συζύγου, πατέρα και παππού ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝΓΙΩΡΓΗ, προσφέρουμε στην ΚΟΒ Νέας Κρήνης Θεσσαλονίκης 300 ευρώ, στο Παράρτημα Καλαμαριάς της ΠΕΑΕΑ 150 ευρώ και στο Σύλλογο Γυναικών Καλαμαριάς 150 ευρώ.

Η σύζυγος: Νίτσα Καπετανγιώργη

Τα παιδιά: Χαρούλα - Αγαπητός, Ράνια - Γαβριήλ

Τα εγγόνια: Γιώργος, Οδυσσέας, Δέσποινα, Δημήτρης

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του πατέρα μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΟΥΤΣΟΥ και προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου του Κόμματος, προσφέρω 50 ευρώ στην ΚΟΒ «Ριζοσπάστη».

Β. Γ.

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 5 χρόνων από το θάνατο του ΝΤΙΝΟΥ ΚΕΡΧΟΥΛΑ, η οικογένειά του προσφέρει στο ΚΚΕ 100 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 7 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή ΠΕΤΡΟΥ ΓΙΑΛΗ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 50 ευρώ για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ηλιούπολης.

Η γυναίκα του Λαμπρινή

Τα παιδιά του Ευαγγελία - Ανδρέας

* * *

Φωτ.

Πριν από 3 χρόνια «έφυγε» από κοντά μας ο πολυαγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΦΑΣΟΥΛΑΣ, μέλος του ΚΚΕ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ.

Στη μνήμη του προσφέρω 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Κωνσταντίνα Βαρβατάκη - Φασουλά

* * *

Στη μνήμη των πολυαγαπημένων κουνιάδων μου ΧΡΗΣΤΟΥ και ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΦΑΣΟΥΛΑ, μαχητών του ΔΣΕ, οι οποίοι σκοτώθηκαν στον Εμφύλιο. Του αγαπημένου αδελφού μου ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Γεωργίου ΒΑΡΒΑΤΑΚΗ, από το Περιβόλι Δομοκού, μαχητή του ΔΣΕ ο οποίος σκοτώθηκε το 1948. Καθώς επίσης στη μνήμη των εξαδέλφων μου ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Κωνσταντίνου ΒΑΡΒΑΤΑΚΗ, ο οποίος εκτελέστηκε από τους Γερμανούς το 1944, ΑΙΜΙΛΙΟΥ Κωνσταντίνου ΤΣΑΜΑΣΙΩΤΗ μαχητή του ΔΣΕ, που σκοτώθηκε το 1949, του αδελφού του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΑΜΑΣΙΩΤΗ, μαχητή του ΔΣΕ, που πέθανε στη Γιουγκοσλαβία και του ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, μαχητή του ΔΣΕ, που σκοτώθηκε το 1948, προσφέρω στο «Ριζοσπάστη» 50 ευρώ.

Γιώργος Ζαφείρης
Γιώργος Ζαφείρης
Κωνσταντίνα Βαρβατάκη - Φασουλά

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΓΙΩΡΓΟΥ, η σύζυγός του Μαρία Χριστογιώργου πρόσφερε 20 ευρώ για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Σήμερα, 31 Οκτώβρη, συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΟΥΛΗΣ, μέλος του ΚΚΕ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ. Γεννήθηκε στη Δροσοπηγή Φλώρινας.

Με την υποχώρηση του ΔΣΕ, το φθινόπωρο του 1949, έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, από όπου επέστρεψε στην πατρίδα το 1967.

Εως το τέλος της ζωής του, ήταν δραστήριο μέλος της ΚΟΒ «Χαριλάου» Θεσσαλονίκης.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του και ο γιος του προσφέρουν 300 ευρώ για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης.

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 6 χρόνια από το θάνατο του παλαίμαχου αγωνιστή ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΔΑΜΑΝΗ, στελέχους του ΚΚΕ και της ΚΟ Λάρισας. Υπήρξε υπόδειγμα αγωνιστή και εκφραστής των κομμουνιστικών χαρακτηριστικών. Σε όποιο μετερίζι (δημοτικού συμβούλου, αντιδημάρχου και επί μία δεκαετία γραμματέα ΚΟ πόλης, αντιστασιακού) στρατεύτηκε να υπηρετήσει την υπόθεση του σοσιαλισμού, έδωσε όλη την ψυχή του.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Ανέζα προσφέρει 50 ευρώ για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ και 10 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», μέσω ΚΟΒ Νεράιδας Λάρισας.

Χριστόφορος Δαμάνης
Χριστόφορος Δαμάνης
* * *

Φωτ.

Πέρασαν 3 χρόνια από τότε που «έφυγε» πρόωρα από κοντά μας, στις 7 Νοέμβρη 2001, η αγαπημένη μας ΚΙΚΗ ΠΑΠΑΛΟΥ, μέλος του ΚΚΕ.

Στη μνήμη της, η αδελφή της Ελένη και ο σύζυγός της Παντελής Βακάλογλου προσφέρουν 100 ευρώ για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Παιδείας Πάτρας.

* * *

Φωτ.

Στις 28 Οκτώβρη έκλεισαν 5 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ στο Ιππικού του Γαζή ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ από το Φύλλο Καρδίτσας.

Ο ΝΙΚΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ, μαχητής του ΔΣΕ και αυτός, καταγόταν από το Λεοντάρι Καρδίτσας. Σκοτώθηκε σε επιχειρήσεις στο Γράμμο.

Στη μνήμη τους, οι συγγενείς τους Βαγγέλης και Περσεφόνη Ζαφείρη προσφέρουν για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ 50 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Στις 29 Οκτώβρη συμπληρώθηκαν 9 χρόνια από τότε που έφυγε για πάντα για το μακρινό ταξίδι του, χωρίς γυρισμό, ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΤΑΣ ΡΑΠΤΗΣ.

Δεν τον ξεχνούμε ποτέ, είναι πάντα παρών.

Στην άσβεστη μνήμη του προσφέρουμε 30 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» του οποίου ήταν τακτικός αναγνώστης και 30 ευρώ για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αμαρουσίου.

Η σύζυγός του: Μαρία Ράπτη

Οι κόρες του: Ρίτα και Αγλαΐα

Τα εγγόνια του: Λεωνίδας, Νώντας, Νίκος, Ελένη, Μαρία

* * *

φΩΤ.

Στις 2 Νοέμβρη συμπληρώνονται 2 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας ΚΩΣΤΑΣ - ΑΝΤΡΕΑΣ ΠΑΣΚΑΡΟΪΟΥ. Ο θάνατός του γέμισε βαρύ πόνο όλη την οικογένεια. Γεννήθηκε το 1979 στη Ρουμανία. Αργότερα εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στην Ελλάδα, με όνειρα για καλύτερη ζωή. Αλλά η μοίρα και η πραγματικότητα που συνάντησε, άλλα του επιφύλαξαν.

Θα θυμούμαστε πάντα το φωτεινό πρόσωπο και την καλή καρδιά του.

Γιώργης Καπετανγιώργης
Γιώργης Καπετανγιώργης
Μας λείπει.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 30 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Η μητέρα του Βασιλική

Ο παππούς Κώστας

* * *

Φωτ. 3

Συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από το θάνατο του ΧΡΗΣΤΟΥ ΝΑΟΥΜ. Γεννήθηκε το 1916 στο χωριό Χιλιόδεντρο Καστοριάς. Το 1932 οργανώθηκε στην ΟΚΝΕ και το 1938 έγινε μέλος του ΚΚΕ.

ΕΛΑΣίτης στην Κατοχή και στέλεχος του ΚΚΕ πιάστηκε και φυλακίστηκε μετά τη Βάρκιζα. Οταν αφέθηκε ελεύθερος το 1946, κατέφυγε στο ΔΣΕ και πολέμησε με το βαθμό του ταγματάρχη.

Πολιτικός πρόσφυγας στην Τσεχοσλοβακία δημιούργησε οικογένεια.

Επαναπατρίστηκε το 1985 και εγκαταστάθηκε στην Κατερίνη.

Πέθανε στις 24 Οκτώβρη 1994.

Η μητέρα του ΕΥΔΟΞΙΑ ΝΑΟΥΜ πέθανε στις 17 Απρίλη 1978, πολιτικός πρόσφυγας στην Τσεχοσλοβακία.

Η αδελφή του ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΠΟΥΤΣΙΑΔΟΥ, μέλος του ΚΚΕ, μαχήτρια του ΔΣΕ και πολιτικός πρόσφυγας και αυτή στην Τσεχοσλοβακία, πέθανε στις 4 Δεκέμβρη 1998.

Στη μνήμη τους, οι οικογένειες Ναούμ και Μπουτσιάδου πρόσφεραν, μέσω ΚΟΒ Αμαρουσίου, 60 ευρώ για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη των γονιών μου ΝΙΚΟΥ και ΑΓΛΑΪΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ από το Παλιούρι Καρδίτσας και των πεθερικών μου ΝΙΚΟΥ και ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΡΑΠΑΝΤΟΥ από το Νεστόριο Καστοριάς, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και μαχητών του ΔΣΕ. Καθώς επίσης στη μνήμη των: μπάρμπα ΚΩΣΤΑ ΛΟΥΛΕ, ΚΩΣΤΑ ΤΣΟΛΑΚΗ, ΝΙΚΟΥ ΓΚΕΝΑ, ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΒΑΗ (Αχιλλέα Πετρίτη), ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΑΜΠΟΓΙΑ, ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ, ΠΑΝΑΓΟΥ ΚΟΥΤΟΥΛΑ, ΓΙΑΝΝΗ ΡΑΠΤΗ, ΗΛΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΜΙΧΑΛΗ ΠΑΠΑΔΑΜΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΥΛΗ, ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗ, ΝΙΚΟΥ ΖΑΓΚΑΛΗ (Παντελή) , ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΔΗ, ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΙΤΑΡΙΔΗ, ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, ΜΗΤΣΟΥ ΚΑΤΣΑΟΥΝΗ, προσφέρω για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Τοπικής Αυτοδιοίκησης Καισαριανής.

Γιάννης Χριστογιώργος
Γιάννης Χριστογιώργος
Δημοσθένης Οικονόμου (Μάκης)

* * *

Στη μνήμη των: ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ ΔΕΛΛΑΠΟΡΤΑ, ΠΟΛΥΞΕΝΗΣ Βλαχογιάννη - ΠΑΤΣΑΛΙΑ και ΚΩΣΤΑ ΖΟΥΛΑ, ο Σπύρος Δελλαπόρτας πρόσφερε στην ΚΟΒ Ιθάκης 70 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Στις 13 Σεπτέμβρη 2004 έφυγε από τη ζωή ο πολυαγαπημένος μας ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (Τάσος) Χρήστου ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ. Γεννήθηκε το 1926 στο χωριό Φυλάκιο Εβρου από γονείς αγρότες. Γραμματέας της ΕΠΟΝ του χωριού του στην Κατοχή και αντάρτης του ΕΛΑΣ. Μετά τη Βάρκιζα, το 1945, διώχτηκε, κατέφυγε στη Γιουγκοσλαβία και στις αρχές του 1947 κατατάχτηκε στο ΔΣΕ. Υπηρέτησε στο Πυροβολικό με το ψευδώνυμο Διάκος και τραυματίστηκε.

Με το τέλος του Εμφύλιου, πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, παντρεύτηκε την Σταυρούλα Μπαμπαλή και απέκτησαν τρία παιδιά.

Τα πρώτα χρόνια της προσφυγιάς εργάστηκε στο εργοστάσιο «Τάσσελμας» και αργότερα ως μαρμαράς στις οικοδομές. Για την καλή δουλιά του βραβεύτηκε με γράμματα τιμής και χρηματικά ποσά.

Επαναπατρίστηκε το 1987 και ζούσε στη Λάρισα.

Με τη συμπλήρωση 40 ημερών από το θάνατό του, η σύζυγός του Σταυρούλα, τα παιδιά του Ξένια, Χρήστος και Βούλα, ο γαμπρός του Βλαδίμηρος και τα εγγόνια του Αναστασία και Δημήτρης προσφέρουν 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη των αταλάντευτων κομμουνιστών ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΑΤΣΙΔΗ και ΓΙΑΝΝΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, η Τόνια Χαρατσίδου πρόσφερε, μέσω της ΚΟΒ Λογοτεχνών, 100 ευρώ για το 17ο Συνέδριο.

Βασιλική Μπουτσιάδου
Βασιλική Μπουτσιάδου
* * *

Με τη συμπλήρωση τριών χρόνων από την «απώλεια» των πολυαγαπημένων μας ΙΩΑΚΕΙΜ ΧΑΤΖΗΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ και ΣΩΖΟΝΤΑ ΜΑΡΔΑΚΗ, προσφέρουμε στη μνήμη τους 60 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η οικογένειά τους

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του συντρόφου μου στη ζωή και στον αγώνα ΜΗΤΣΟΥ ΚΩΤΟΥΖΑ, στελέχους του ΚΚΕ, αντιστασιακού και αξιωματικού του ΔΣΕ και προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Πασά Κιόσκι Βέροιας, 200 ευρώ.

Φρόσω Κωτούζα

* * *

Ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ, που έφυγε από τη ζωή πριν από 15 μήνες, ήταν μέλος του ΚΚΕ, δραστήριο μέλος του ΔΣ του Παραρτήματος Βέροιας της ΠΕΑΕΑ και τακτικός αναγνώστης του «Ριζοσπάστη».

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Βούλα Μαυρίδου και τα παιδιά τους προσφέρουν 50 ευρώ για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Πασά - Κιόσκι Βέροιας.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ και αντί για στεφάνι στην κηδεία του, το Παράρτημα Γαλατσίου της ΠΕΑΕΑ πρόσφερε 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Στις 28 Οκτώβρη έκλεισαν 3 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο πολυαγαπημένος μας ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΩΣΑΪΔΗΣ. Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης - ΕΠΟΝ - και μαχητής του ΔΣΕ.

Πέτρος Γιαλής
Πέτρος Γιαλής
Στη μνήμη του προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Κληματαριάς Κάτω Τούμπας, 15 ευρώ για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ και 5 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», τον καθημερινό του σύντροφο.

Η σύζυγός του Αθηνά

Ο γιος του Ανδρέας


Μήτσος Κωτούζας
Μήτσος Κωτούζας

Ντίνος Κερχουλάς
Ντίνος Κερχουλάς

Κική Παπάλου
Κική Παπάλου

Δημήτριος Φασουλάς
Δημήτριος Φασουλάς

Γιώργος Γούτσος
Γιώργος Γούτσος

Κώστας Πασκαρόιος
Κώστας Πασκαρόιος

Βασίλης Τσιούλης
Βασίλης Τσιούλης

Γιάννης Νικολόπουλος
Γιάννης Νικολόπουλος

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ