Σάββατο 30 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΥΠΠΟ
Ούτε ως προσωρινούς τους ... θέλουν

Την ανάκληση της πρόσφατης απόφασής του για προσωρινή παραμονή 113 συμβασιούχων του ΥΠΠΟ που κατέφυγαν δικαστικώς για ανάκληση της απόλυσής τους, αποφάσισε την Τετάρτη το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Το αποτέλεσμα είναι να οδηγηθούν και αυτοί οι εργαζόμενοι στην ανεργία.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από σχετικό αίτημα της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΟ, η οποία αποδείχνει ότι ούτε ως προσωρινούς δε θέλει τους συμβασιούχους... ή τουλάχιστον τους σημερινούς συμβασιούχους. Θυμίζουμε ότι το ΥΠΠΟ «κατέφυγε» στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, για να βρει κάποιο νομικό «παραθυράκι» στην προηγούμενη, προσωρινή διαταγή, του Πρωτοδικείου, αλλά το ΝΣΚ απέρριψε όλα τα «επιχειρήματα» του υπουργείου. Η κυβέρνηση, όμως, επιμένει στην αντιλαϊκή πολιτική της. Ετσι, ζήτησε και πέτυχε η τελική συζήτηση στο Πρωτοδικείο σε βάρος της αίτησης των συμβασιούχων για ανάκληση των απολύσεων, αντί για τον ερχόμενο Γενάρη, να γίνει στις 5 Νοέμβρη, και στις 27/10 το Πρωτοδικείο να ανακαλέσει την πρότερη διαταγή του, με την οποία επέστρεφαν, έστω προσωρινά, ορισμένοι συμβασιούχοι στις δουλιές τους.

Οι δικηγόροι των συμβασιούχων, σε κοινή έγγραφη δήλωσή τους, σχολιάζουν τη δικαστική απόφαση και μιλούν «για εξόφθαλμη άσκηση πολιτικών πιέσεων προς τη δικαστική εξουσία».

Γίνεται φανερή η προσπάθεια του ΥΠΠΟ να «μαντρώσει» τους συμβασιούχους στις δικαστικές αίθουσες, ώστε να γλιτώσει από το όλο και μαζικότερο κίνημά τους. Οι συμβασιούχοι, ωστόσο, συνεχίζουν να απαντούν με αγωνιστικές κινητοποιήσεις, ενάντια και στον κίνδυνο της απογοήτευσης, που πιθανότατα θα ενισχυθεί από τις δικαστικές αποφάσεις.

Ετσι, προχωρούν κανονικά στην 24ωρη απεργία τους, συγκέντρωση στο ΥΠΠΟ και πορεία στη Βουλή και στο ΥΠΕΞ (3/11), καθώς και 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στα δικαστήρια, όπου θα συζητηθεί η αίτηση των συμβασιούχων (4/11).

Σε δήλωσή του στο «Ρ», ο Στάθης Γκότσης, μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Σωματείου Εκτάκτων του ΥΠΠΟ σημείωσε ότι το υπουργείο «θέλει με κάθε τρόπο και μέσο να διώξει, να απολύσει τώρα τους συμβασιούχους του, ενόψει και των συνεδριάσεων των υπηρεσιακών συμβουλίων που ξεκινάνε την επόμενη βδομάδα, καθώς η συγκρότησή τους έγινε στις 26 Οκτωβρίου (σ.σ. πρόκειται για τα συμβούλια που θα κρίνουν τις αιτήσεις των συμβασιούχων για μονιμοποίηση μέσω του γνωστού ΠΔ). Μόνο η μαζική και η αγωνιστική απάντηση των εργαζομένων μπορεί να δώσει τη λύση για μόνιμη και αξιοπρεπή εργασία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ