Παρασκευή 5 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ 66-69
Τον ... πέταξε στο Φάληρο

Τα «φτερά» του για τον τελικό του ελληνικού πρωταθλήματος άνοιξε από χτες ο ΠΑΟΚ, που επικράτησε του Ολυμπιακού με 69-66 στο ΣΕΦ, σπάζοντας το πλεονέκτημα έδρας. Ετσι, εάν ο «δικέφαλος» νικήσει και στο δεύτερο παιχνίδι την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, τότε θα είναι αυτός που θα πάρει το εισιτήριο για τον τελικό. Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν δίκαια των αντιπάλων τους, αφού από την αρχή έδειξαν να είναι πιο έτοιμοι για το παιχνίδι. Αντίθετα, οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν μουδιασμένα και όσες φορές προηγήθηκαν στο σκορ δεν μπόρεσαν να πάρουν διαφορά ασφαλείας. Ενα ξέσπασμα των φιλοξενουμένων στις αρχές της επανάληψης με 5 στα 5 τρίποντα (42-52) έδωσε αέρα νίκης στον ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός μπορεί να ανέκαμψε και να πέρασε μπροστά με 59-58, αλλά ένα μπλακ άουτ στην ερυθρόλευκη επίθεση στα τελευταία λεπτά αποδείχτηκε μοιραίο. Οι παίκτες του Κώστα Φλεβαράκη, πιο ψύχραιμοι, πήραν τελικά το ροζ φύλλο αγώνα. Καλύτεροι από τους νικητές ήταν οι Εντουαρντς (20), Αλεξάντερ (15), Μπαλογιάννης (15). Από τον Ολυμπιακό ξεχώρισαν οι Τάρλατς (16), Εντουαρντς (13).

Μια ανάσα πριν την πρόκριση στον τελικό του πρωταθλήματος βρίσκεται και ο Παναθηναϊκός, που στον πρώτο αγώνα για την ημιτελική φάση επικράτησε σχετικά εύκολα της ΑΕΚ με 79-69. Ετσι έκανε το 1-0 στις νίκες και χρειάζεται άλλη μια προκειμένου να σφραγίσει το εισιτήριο για τον τελικό.

Οι «πράσινοι» ήταν ανώτεροι σε όλους του τομείς ενώ ο Ρέμπρατσα ήταν αυτός που έγειρε την πλάστιγγα του παιχνιδιού υπέρ του «τριφυλλιού» αφού ήταν ο κυρίαρχος κάτω από τα καλάθια.

Αντίθετα στην ΑΕΚ ο Ντούσαν Ιβκοβιτς είδε τους παίκτες του να είναι μακριά από τον καλό τους εαυτό, ενώ η έλλειψη του Αγγελου Κορωνιού αποσυντόνισε την ομάδα. Καλύτεροι από τον Παναθηναϊκό ήταν οι Μποντίρογκα (12π), Ρέμπρατσα (15π), Μπερκ (13Π). Από τον «δικέφαλο» αυτοί που προσπάθησαν ήταν οι Χατζής (11π), Ντικούδης (11π).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ