Τρίτη 2 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΕΣΡ
Στο επίκεντρο ο... ανθρώπινος πόνος

Εκπρόσωποι του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA έχουν κληθεί σήμερα να δώσουν εξηγήσεις στην Ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για την απαράδεκτη εκπομπή της Νατάσας Ράγιου «Η δική σου ευκαιρία». Το αιτιολογικό βάσει του οποίου το ΕΣΡ έχει καλέσει εκπροσώπους του σταθμού, είναι ενδεχόμενες παραβιάσεις που αφορούν την υποβάθμιση εκπομπής και προσβολή αξιοπρέπειας συμμετεχόντων στο τηλεπαιχνίδι καθώς και των τηλεθεατών. Το εν λόγω «παιχνίδι» του ALPHA, ως γνωστόν εκμεταλλεύεται ακόμη και το δικαίωμα στη δουλιά, καλώντας τους ανέργους να πουν τον πόνο τους, να εκτεθούν προκειμένου να κερδίσουν τη συμπάθεια των τηλεθεατών οι οποίο συμμετέχουν με την ψήφο τους για το ποιος θα «κερδίσει» μια... θέση εργασίας. Θέση εργασίας την οποία οι εκάστοτε «εργοδότες» μέσω της εκπομπής έχουν την ευκαιρία να διαφημίσουν την «επωνυμία» της επιχείρησής τους. Αλλωστε στις παραβιάσεις που αναφέρει το ΕΣΡ περιλαμβάνεται και η έμμεση διαφήμιση.

Το ΕΣΡ έχει καλέσει επίσης σε ακρόαση εκπροσώπους τηλεοπτικών σταθμών για ενδεχόμενες παραβιάσεις σε σχέση με τον τρόπο που παρουσίασαν στις 27 Σεπτέμβρη την τραγωδία στα Καμένα Βούρλα, όπου βρήκαν το θάνατο επτά μαθητές.

Για παράνομη παρέμβαση στον ανθρώπινο πόνο και παρουσίαση ανηλίκων θυμάτων ή μαρτύρων έχουν κληθεί εκπρόσωποι του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA. Εκπρόσωποι του ALTER έχουν κληθεί για παραβίαση διατάξεων περί προστασίας ανηλίκων και «περί αδιακρίτου παρεμβάσεως σε πόνο και πένθος». Για τον ίδιο λόγο έχουν κληθεί εκπρόσωποι των τηλεοπτικών ΑΝΤΕΝΝΑ, STAR, MEGA και NET.

Επίσης εκπρόσωποι του ALTER έχουν κληθεί για να δώσουν εξηγήσεις για την εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου «Ζούγκλα» που μεταδόθηκε στις 14.10.2004. Η ενδεχόμενη παραβίαση εστιάζεται σε συλλογή στοιχείων και πληροφοριών με αθέμιτα μέσα, καθώς και σε παραβίαση απορρήτου τηλεφωνημάτων και προφορικής συνομιλίας.

Για υποβάθμιση επίσης εκπομπής έχουν κληθεί εκπρόσωποι του τηλεοπτικού σταθμού STAR για τη μεσημεριανή εκπομπή της Χριστίνας Λαμπίρη «Super STAR» και συγκεκριμένα για εκπομπή που μεταδόθηκε στις 22.3.2004.

Το ΕΣΡ έχει καλέσει σε ακρόαση και εκπροσώπους του τηλεοπτικού σταθμού EXTRA για την εκπομπή «Δυνατά και Ελληνικά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ