Πέμπτη 4 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Χρώματα» φθινοπώρου

Εργο του Ν. Χουλιαρά
Εργο του Ν. Χουλιαρά
ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ σήμερα (8μ.μ.) στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο η έκθεση με τίτλο «Αυστηρώς κατάλληλο». Διοργανώνεται από το Ζ΄ Εργαστήριο Ζωγραφικής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (καθηγητής Γιάννης Ψυχοπαίδης). Με αφορμή μια πρόταση συνεργασίας της Κινηματογραφικής Λέσχης Πατρών, οι σπουδαστές (τελειόφοιτοι και απόφοιτοι) του παραπάνω εργαστηρίου ασχολήθηκαν (Δεκέμβρης 2002 - Μάης 2003) με το ιδιαίτερο ζήτημα της σχέσης του κινηματογράφου με τις εικαστικές τέχνες. Κατά τη διάρκεια του εξαμήνου, μελετήθηκαν διάφορες εκφάνσεις του διαλόγου του σινεμά με τα εικαστικά κατά τον 20ό αιώνα, οι οποίες αποτέλεσαν αφορμή πρακτικών εργασιών των σπουδαστών, που δημιούργησαν, παράλληλα, πρωτότυπα έργα γύρω από τον ίδιο θεματικό πυρήνα.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ έως τις 20 Νοέμβρη στην γκαλερί «TinT» (Χρυσ. Σμύρνης 13, Θεσσαλονίκη), η έκθεση έργων του Νίκου Χουλιαρά.

ΕΩΣ ΤΙΣ 13/11 (7μ.μ. έως 9μ.μ.) διαρκεί η έκθεση ζωγραφικής του Αλέξανδρου Αλιέα στην Πνευματική Εστία Νίκαιας (Δημ. Καρακουλουξή 45).

«ΑΝΤΙ-ΣΤΑΣΕΙΣ» είναι ο τίτλος της έκθεσης έργων του Κώστα Νασίκα που φιλοξενείται (έως 27/11) στο χώρο τέχνης «ΗΩΣ» (Χέυδεν 38α - πλατεία Βικτωρίας). Κινούμενος στο χώρο του αφηρημένου εξπρεσιονισμού, ο καλλιτέχνης αναζητά την υλικότητα των αισθήσεων και τις πρώτες μορφές γραφής.

ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ την Παρασκευή (8.30μ.μ.) στην γκαλερί «Ζήνα Αθανασιάδου» (Π. Π. Γερμανού 5, Θεσσαλονίκη), έκθεση έργων του Βλάσση Κανιάρη με τίτλο «Ασκήσεις». Θα διαρκέσει έως τις 30/11.

«ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΑΛΑΤΙ» είναι ο τίτλος της έκθεσης φωτογραφίας της Μαρίας Κούκου, που παρουσιάζεται έως τις 5/12 στην γκαλερί «Σταύλος» (Ηρακλειδών 10, Θησείο).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ