Σάββατο 6 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Επιλογές
Γωνιές τραγουδιών

Λουδοβίκος των Ανωγείων - Μαριώ, στο «Συρμό»
Λουδοβίκος των Ανωγείων - Μαριώ, στο «Συρμό»
Στο «Συρμό» (Κολωνού και Οδυσσέως 14, Μεταξουργείο, δίπλα στο θέατρο «Περοκέ», τηλ. 210.5203.661) συνεχίζονται μέχρι αύριο (10μ.μ.) οι εμφανίσεις της Μαρίας Θωίδου και του Σωκράτη Μάλαμα, με αφορμή την κυκλοφορία του πρόσφατου άλμπουμ της δημιουργού «Της νύχτας τα μακριά μαλλιά». Τη Δευτέρα και την Τρίτη, στο «Συρμό», συνεχίζουν τις εμφανίσεις τους ο Λουδοβίκος των Ανωγείων και η Μαριώ, παρουσιάζοντας την πρώτη δισκογραφική τους συνεργασία με τίτλο «Μπιτ Παζάρ». Μαζί τους, το συγκρότημα «Ομαδική Απόδραση» και ο Βασίλης Δραμουντάνης.

  • Ο Μίλτος Πασχαλίδης τραγουδά και σήμερα (10μ.μ.) «Δίπλα στο ποτάμι» (Λ. Κατσώνη 189, Αγ. Ανάργυροι, τηλ. 210 2610444), συντροφιά με την Δανάη Παναγιωτοπούλου. Τη Δευτέρα και την Τρίτη, στην ίδια σκηνή εμφανίζεται ο Βασίλης Λέκκας, με επίκεντρο το νέο του δίσκο «Ορθιοι».
  • Στην «Αλλη Οχθη» (Αρτέμωνος 9, Ν. Κόσμος, τηλ. 210-9270628), σήμερα (10μ.μ.) φιλοξενείται ο κορυφαίος δεξιοτέχνης στο ούτι Νίκος Σαραγούδας. Παρουσιάζει τραγούδια της ανατολικής όχθης του Αιγαίου, ήχους κι απόηχους της Μικρασιάτικης μουσικής παράδοσης. Μαζί του η Γιασεμί Σαραγούδα (τραγούδι) και οι μουσικοί: Στρατής Ψαραδέλης, Περικλής Παπαπετρόπουλος, Νέστορας Δρούγκας. Αύριο, εμφανίζεται ο Μυτιληνιός δεξιοτέχνης Νίκος Καλαϊτζής - Μπινταγιάλας (βιολί - σαντούρι - τραγούδι) με τη μουσική του συντροφιά.
  • Ν. Σαραγούδας
    Ν. Σαραγούδας
    Η Ελλη Πασπαλά ξεδιπλώνει στο «ΖΟΟΜ», ένα αφιέρωμα στον αξέχαστο Μάνο Χατζιδάκι. Μαζί της μέχρι την Κυριακή οι «Raining Pleasure».
  • Ξεκίνησαν οι μουσικές παραστάσεις του Θανάση Παπακωνσταντίνου, στη «Χώρα» (Αμοργού 18 - 20, Κυψέλη, τηλ: 210 8673945). Μαζί του η Μάρθα Φριντζήλα (τραγούδι) και οι «Λαϊκεδέλικα», με τραγούδια και μουσικές από όλη τη δισκογραφία τους και καινούρια κομμάτια.
  • Ο σπουδαίος Αμερικανός κιθαρίστας Bob Brosman εμφανίζεται και σήμερα (10.30μ.μ.), στον «Αέρα» (κεντρική πλατεία Πετρούπολης).
  • Την παράσταση «Το μινόρε της φωνής» παρουσιάζει ο Νότης Μαυρουδής, αύριο (8.30μ.μ.), στο Εθνικό Ιδρυμα Αθηνών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη. Ερμηνεύει η Μόρφω Τσαϊρέλη.
  • Αύριο (7.30μ.μ.), το Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων, διοργανώνει σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ρωσικής Ομογένειας «Μπεριόσκα» βραδιά με αριστουργήματα Ρώσων συνθετών. Ερμηνεύουν: Αγάπη Τόμσκαγια (πιάνο), Λουντμίλα Πονταρένκο (σοπράνο) και Λαρίσα Ζιχάρεβα (ακορντεόν). Είσοδος ελεύθερη.
  • Λάτιν τζαζ στο «Half Note» (Τριβωνιανού 17, Μετς), από οκτώ καταπληκτικούς μουσικούς και κυρίως από έναν ιστορικό περκασιονίστα. Ο Χένρυ «Πούχο» Μπράουν και οι θρυλικοί «Latin soul brothers», το συγκρότημα στο οποίο έκανε τα πρώτα του βήματα και ο μεγάλος πιανίστας Chick Corea, θα προσφέρουν ένα ξεχωριστό πρόγραμμα μέχρι τις 11 Νοέμβρη.
  • Δευτέρες μουσικής και ποίησης διοργανώνει στα Ξύλινα του Δήμου Καισαριανής το Αιολικό Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο. Αυτή τη Δευτέρα (9μ.μ.) εμφανίζονται οι «Ανεμος».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ