Σάββατο 6 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
Αγωνιστικές κινητοποιήσεις στο Δημοκρίτειο

Περιοδεία του βουλευτή του ΚΚΕ, Γ.Χουρμουζιάδη στο πανεπιστήμιο της Θράκης

Την ανάγκη συνολικής σύγκρουσης με την πολιτική της ΕΕ, που υλοποιούν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και έχει οδηγήσει στην υποχρηματοδότηση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων ειδικότερα και της εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες γενικότερα, σημείωσε ο Γιώργος Χουρμουζιάδης, βουλευτής του ΚΚΕ, στη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και των συναντήσεων που είχε εκεί με φοιτητές, καθηγητές, προέδρους Τμημάτων και τον Πρύτανη.

Το μέλλον του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου είναι «άγνωστο», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Πρύτανης Ι. Σχοινάς, αφού ακόμη δεν έχει εκφραστεί η πρόθεση του υπουργείου να αντιμετωπίσει τα χρέη ύψους 10.700.000 ευρώ που συσσωρεύτηκαν τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της υποχρηματοδότησης του Ιδρύματος. Ενώ από το Γενάρη παραμένουν απλήρωτοι οι 407 συμβασιούχοι που κάλυπταν τις ανάγκες λειτουργίας των τμημάτων που χρηματοδοτούνταν από τα ΕΠΕΑΕΚ.

Ο Πρύτανης εξέφρασε το φόβο πως θα καταλογιστούν ως σπατάλες στη διαχείριση του πανεπιστημίου τα κονδύλια που δόθηκαν για τη δωρεάν μεταφορά των φοιτητών και υπολογίζονται σε 200.000 ευρώ ετησίως, αλλά και τα χρήματα που δαπανήθηκαν (150.000) για υπενοικίαση δωματίων για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών των φοιτητών στην Κομοτηνή.

«Η υποχρηματοδότηση είναι ένα γενικότερο φαινόμενο στο ελληνικό πανεπιστήμιο και προκύπτει από την πολιτική που ασκείται», σημείωσε ο Γιώργος Χουρμουζιάδης, μιλώντας νωρίτερα σε εκδήλωση της ΠΚΣ στην Κομοτηνή, και απευθυνόμενος στους φοιτητές ξεκαθάρισε πως η πάλη για το Πανεπιστήμιο πρέπει να συνδέεται με την πάλη που στρέφεται συνολικά ενάντια στην εφαρμοζόμενη πολιτική. Σε αυτή την κατεύθυνση οι ΠΚΣ καλούν τους φοιτητές να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν την Τρίτη 9 Νοέμβρη σε Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη και Καβάλα και την Τετάρτη 10 Νοέμβρη στην Ξάνθη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ