Τετάρτη 10 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Κωλυσιεργεί η κυβέρνηση

... να δώσει λύση στο πρόβλημα των εργαζομένων του ρ/σ «Planet»

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Απασχόλησης προχώρησαν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι του ραδιοφωνικού σταθμού «PLANET», τη στιγμή μάλιστα που ο υφυπουργός Απασχόλησης Γεράσιμος Γιακουμάτος πραγματοποιούσε συνάντηση με τον ιδιοκτήτη του ραδιοσταθμού Αθ. Παύλοβιτς. Οπως επισήμαιναν οι εργαζόμενοι, επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να συνεχιστεί το καθεστώς ομηρίας στο οποίο έχουν περιέλθει οι 80 δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικό προσωπικό του ραδιοφωνικού σταθμού, οι οποίοι εδώ και τρεις μήνες είναι απλήρωτοι.

Η κυβέρνηση αρνείται να πάρει θέση και να παρέμβει απέναντι στην εργοδοτική τακτική του ιδιοκτήτη του ραδιοφωνικού σταθμού «PLANET» Αθ. Παύλοβιτς που αρνείται να καταβάλλει τα δεδουλευμένα των 80 εργαζομένων του ραδιοφωνικού σταθμού. Αντίθετα, αναζητά «λύσεις» που θα οδηγήσουν σε διαπραγματεύσεις και κατά συνέπεια σε συμβιβασμό των εργαζομένων, κάτι που είναι μακριά από το βασικό δικαίωμα των εργαζομένων να πληρώνονται για την εργασία τους.

Οι εργαζόμενοι του ραδιοσταθμού από την πλευρά τους δηλώνουν ότι οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους θα συνεχιστούν και ότι το δικαίωμά τους να πληρώνονται για τη δουλιά τους δεν μπορεί να μπει σε διαπραγμάτευση.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη Πέμπτη οι εργαζόμενοι είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Επικρατείας. Σε συνάντηση που είχαν τότε με τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο Τύπου Ε. Αντώναρο, αντί για ουσιαστικές απαντήσεις και δεσμεύσεις έλαβαν... συμβουλές από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, να προχωρήσουν σε όλα τα νόμιμα μέσα.

Υπενθυμίζεται ότι στους εργαζόμενους του ραδιοσταθμού δεν έχουν καταβληθεί δεδουλευμένα για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβρη, Οκτώβρη ενώ υπάρχουν οφειλές δεδουλευμένων σε εργαζόμενους (μισθών, επιδομάτων) ακόμη και 8 μηνών. Να σημειωθεί επίσης, ότι ο ραδιοφωνικός σταθμός «Planet» βρίσκεται υπό το καθεστώς μηνιαίας αναστολής λειτουργίας μετά από σχετική απόφαση που πήρε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Οι 80 δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικό προσωπικού του ραδιοφωνικού σταθμού διεκδικούν την καταβολή του συνόλου των οφειλόμενων δεδουλευμένων και την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας καθώς και τη λειτουργία και διατήρηση του ειδησεογραφικού χαρακτήρα του ραδιοσταθμού με την παράλληλη διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ