Παρασκευή 12 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Ας ανοίξουν τα μάτια οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ»

Συχνά γίνεται συζήτηση στην τηλεόραση αλλά και σε άλλους δημόσιους χώρους, όπου προκλητικά, στελέχη του ΠΑΣΟΚ ισχυρίζονται ότι τάχα το ΚΚΕ και η Αριστερά συνεργάστηκαν με τη Δεξιά. Αυτοί όμως οι κύριοι που διακήρυξαν κάποτε «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο», «έξω οι βάσεις του θανάτου», «το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και ο λαός στην εξουσία», μπορούν τελικά να μας πουν σήμερα ποιος βρίσκεται στην εξουσία; Ο λαός ή οι μεγαλοβιομήχανοι και οι εφοπλιστές; Επίσης τι διαφορά έχει η κυβερνητική πολιτική του ΠΑΣΟΚ από εκείνη της ΝΔ; Μήπως δεν έχουν ταυτιστεί οι δύο αυτές πολιτικές απόλυτα;

... Ας ανοίξουν τα μάτια οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ και οι αγωνιστές που πλανήθηκαν και βρίσκονται άδικα σε χώρο που όχι μόνο δεν τους ταιριάζει, αλλά τους μειώνει σαν ανθρώπους και σαν παλιούς αγωνιστές. Αυτά τα 20 χρόνια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τι έκανε; Επιστράτευσε τα ΜΑΤ και έδειρε τα περήφανα γηρατειά όπως τα ονόμασε ο Ανδρέας Παπανδρέου, τους αγρότες, τους καθηγητές, τους ναυτεργάτες και κάθε τίμιο εργαζόμενο που ήσυχα και ειρηνικά πάλευε για τη ζωή του. Το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν ήτανε σοσιαλιστικό, ούτε είναι, ούτε και θα είναι. Είναι και αυτό ένα κόμμα δεξιό. 20 χρόνια κυβέρνηση όλο οι εργαζόμενοι φταίγανε και τους χτυπούσαν οι εφοπλιστές και οι μεγαλοβιομήχανοι. Δε φταίγανε οι εργαζόμενοι, όμως τους ψήφιζαν.

... Αλλά τι έκανε ο παππούς Γ. Παπανδρέου που τον έχουν προμετωπίδα, το Δεκέμβρη του 1944 όπου 165 ακροδεξιές συμμορίες εμφανίστηκαν στην Ελλάδα, Σούρλας, Καλαμπαλίκης, Μπίζδας, Καρακίτσιος, Βουρλάκης που υποστηρίζονταν από το στρατό και τη χωροφυλακή και διώκονταν και βασανίζονταν οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης; Αλλοι πήρανε το δρόμο για το βουνό και άλλοι στέλνονταν στις φυλακές και στις εξορίες - Μακρόνησος, Γιούρα και αλλού.

Για τον εμφύλιο πόλεμο δε φταίνε, εκτός από τους Αγγλοαμερικανούς, οι Παπανδρέου, Πλαστήρας, Βενιζέλος, Σοφούλης, Τσαλδάρης; Το 1950 το Παλάτι ήθελε τον Τσαλδάρη πρωθυπουργό, γιατί ήτανε πρώτο κόμμα με 62 βουλευτές. Εγινε πολυκομματική κυβέρνηση με πρωθυπουργό το Ν. Πλαστήρα, υπουργό Εξωτερικών το Ν. Πλαστήρα, υπουργό Εσωτερικών το Γ. Παπανδρέου, το Νόβα υπουργό Εθνικής Αμυνας, Μανωιλίδη, Τσάτσο, Τσουδερό, Καρτάλη, Χατζηγιάννη, Κωστόπουλο, Ψαρό κ.ά. Αυτούς ήθελαν οι Αμερικανοί ενώ οι πολιτικοί κατάδικοι και εξόριστοι περίμεναν γενική αμνηστία. Ομως αντί για αμνηστία, δέχονταν μεγαλύτερα βασανιστήρια στη Μακρόνησο, στα Γιούρα και αλλού.

Είναι καιρός να τους γυρίσουν την πλάτη οι εργαζόμενοι και να έρθουν στο καινούριο ΕΑΜ, στο Λαϊκό Μέτωπο, που αιμοδότης του είναι το ΚΚΕ.

ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΠΑΧΥΣ

Αγωνιστής της Εθν. Αντίστασης & ανάπηρος του ΔΣΕ

ΥΓ: Προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Ν. Φαλήρου, 100 ευρώ, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ