Σάββατο 13 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Νέα έργα και επαναλήψεις
  • Τη μαύρη κωμωδία του Ντον Ντελίλο «Βαλπαράιζο» παρουσιάζει από σήμερα, το «Altera Pars», σε σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, μετάφραση Μίνας Χειμώνα, σκηνικά Δέσποινας Βολίδη, κοστούμια Δέσποινας Χειμώνα, χορογραφίες Κάρολι Βάμος. Πρόκειται για σάτιρα της εφήμερης δημοσιότητας, της καταιγιστικής πληροφόρησης και της τεχνολογίας. Παίζουν: Μίνα Χειμώνα, Χρήστος Ευθυμίου, Στέργιος Αποστολίνας, Δήμητρα Φλουρή, Κωνσταντίνος Χατζησάββας, Ολγα Μωραΐτη, Δημήτρης Τσιάμης, Μανώλης Τσαμπαλάς.
  • Τον οιδιπόδειο μύθο με τη γλώσσα της παντομίμας, παρουσιάζει και φέτος η Ασπασία Κράλλη, στο «Από Μηχανής Θέατρο». Το έργο «Αναζητώντας τον Οιδίποδα» της Ασπασίας Κράλλη ανεβαίνει από σήμερα και για 25 παραστάσεις. Η ηχητική επένδυση είναι του Χρήστου Βαλαβανίδη, τα σκηνικά-κοστούμια της Χριστίνας Πέννα. Η Α. Κράλλη ερμηνεύει τον Τειρεσία που προσπαθεί ν' αντιταχθεί στη μοίρα. Παίζουν επίσης: Ιάσων Μπίτερ Κουρούνης, Δημήτρης Μικιό, Μαλαματένια Γκότση, Κωστής Κοροναίος, Γιώργος Τσαμπουράκης.
  • Επαναλαμβάνεται και φέτος στο θέατρο «Ελεύθερη Εκφραση» το έργο του Τάκη Χρυσούλη «Ο Αϊβαλιώτης Φώτης Κόντογλου» σε σκηνοθεσία Χρίστου Τσάγκα, με τη Μαίρη Ιγγλέση ως αφηγήτρια και σε άλλους ρόλους και τον Γιάννη Τσιώμου στο ρόλο του Κόντογλου. Παίζουν ακόμη: Ελένη Κισκύρα, Παντελής Τσόγκας, Γιάννης Εμμανουήλ, Βάσω Καρπούζη. Η «Ελεύθερη Εκφραση» επίσης παρουσιάζει στην Παιδική της Σκηνή το έργο της Ζωής Σπυροπούλου «Ο Γαλετζάς και η Ξυλομαρία», σε συνεργασία με το Παιδικό Μουσείο.
  • Την κωμωδία του Γρηγόριου Ξενόπουλου «Πολυγαμία» παρουσιάζει η ομάδα «Τέχνη και Δράση» από σήμερα, στο θέατρο «Διθύραμβος» στο Μαρούσι. Σκηνοθεσία Αντώνη Περπινιά, σκηνικά-κοστούμια Χρυσάνθης Ψαροπούλου. Παίζουν: Μαρίνα Μπακοπούλου, Αντώνης Περπινιάς, Πέτρος Δαμούλης, Ευδοξία Πεντζάκη, Γιώργος Περπινιάς, Ελσα Τσιαδή, Χριστίνα Καρατζά, Μάρα Κελίδη, Γιάννης Δενδρινός.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ