Πέμπτη 18 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πολλά θεατρικά βραβεία

Απονεμήθηκαν από το ΥΠΠΟ τα Κρατικά Βραβεία Θεατρικών Εργων. Φέτος, στην κατηγορία δοκίμων συγγραφέων δεν απονεμήθηκαν τα δύο πρώτα βραβεία, ενώ το Γ΄ Βραβείο απονέμεται από κοινού στους:

α) Γιάννη Βούρο για το «Αρωμα ανδρών», το οποίο υπέβαλε στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο «Στέφανος Αλεξίου». β) Γιάννη Παπάζογλου για το έργο «Εξόριστοι», το οποίο υπέβαλε με το ψευδώνυμο «Γιώργος Σταθόπουλος». γ) Θανάση Κριτσινιώτη για το έργο «Ο οδοκαθαριστής και οι άλλοι», το οποίο υπέβαλε με το ψευδώνυμο «Ιάσων Ιασωνίδης». Το χρηματικό έπαθλο του Βραβείου αυτού είναι 3.000 ευρώ.

Στο διαγωνισμό για νέους θεατρικούς συγγραφείς απονέμεται το Α΄ Βραβείο στον Γιάννη Τσίρο, για το έργο «Αξύριστα πιγούνια». Το χρηματικό έπαθλο του Βραβείου είναι 8.000 ευρώ.

Το Β΄ Βραβείο στον Γιάννη Πλιάγκο για το έργο «Η ζωή σε άλλους πλανήτες». Το χρηματικό έπαθλο είναι 5.000 ευρώ.

Το Γ΄ Βραβείο, από κοινού στους: Κωνσταντίνο Νούλα για το έργο «Ουδέτερη ζώνη» και Πένυ Φυλακτάκη για το έργο «Το πρωτάθλημα». Το χρηματικό έπαθλο του Βραβείου αυτού είναι 3.000 ευρώ.

Καλή είναι η «φουρνιά» για το παιδικό έργο, δεδομένου ότι είναι από τις λίγες χρονιές που δίνονται τόσα βραβεία σ' αυτή την κατηγορία: Α' Βραβείο από κοινού στους: Βίλια Χατζοπούλου για το έργο «Η Γαλάζια Νο» και στην ομάδα συγγραφέων Φωτεινή Αλεβίζου, Γιούλη Αθουσάκη, Κυριάκο Χρηματόπουλο, Ελένη Συμεωνίδου, Βιργινία Ταμπαροπούλου, Μαρίνα Τσορτανίδου, Νίκη Προυσαλίδου και Χριστίνα Βαβελίδου, για το έργο τους «Πώς σώθηκαν τα όνειρα». Το χρηματικό έπαθλο του Βραβείου αυτού είναι 8.000 ευρώ.

Το Β΄ Βραβείο από κοινού στους: Βασίλη Ραΐση για το έργο «Η Πασχαλίτσα που ξέβαφε» και Γιάννη Νικολάου για το «Μικρός πιγκουίνος χαμένος σ' ένα δάσος». Το χρηματικό έπαθλο είναι 5.000 ευρώ.

Και το Γ΄ Βραβείο στη Βησσαρία Ζορμπά -Ραμμοπούλου για το έργο «Ιβάν... ο τρυφερός». Το χρηματικό έπαθλο είναι 3.000 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ