Πέμπτη 18 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οι πραγματικοί τρομοκράτες

Πολλές έννοιες έχει η λέξη τρομοκρατία. Θα μπορέσουν, άραγε, να δώσουν τον ορισμό της; Τις προάλλες, ο Ρώσος αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων είπε πως ο ρωσικός στρατός μπορεί να χτυπήσει οποιοδήποτε στόχο τρομοκρατών στον πλανήτη, προσχωρώντας στο προληπτικό πλήγμα όπου Γης... Επίσης, τις μέρες αυτές οι Αμερικανοί με αεροπορικούς βομβαρδισμούς ισοπεδώνουν τη Φαλούτζα και τα νεκρά γυναικόπαιδα, φαίνεται, ξεπερνάνε τις πολλές χιλιάδες. Συνεπώς, ποια η διαφορά από το Μπεσλάν που σκότωσαν εκατοντάδες γυναικόπαιδα τα ανθρωπόμορφα κτήνη που παρουσιάζονται ως μαχητές!

... Να σας αναφέρω εγώ τους τρομοκράτες, πέρα απ' τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, ξεκινώντας από τη χώρα σας κ. Πούτιν. Πρώτος και καλύτερος ο γελοίος Γιέλτσιν που βομβάρδισε το Κοινοβούλιο. Πάνω από 1.000 οι νεκροί, και διάλυση της κραταιάς ΕΣΣΔ (εσείς ανανήψατε). Ακόμα οι Ρουμάνοι «Δημοκράτες» που σκότωσαν τον Τσαουσέσκου και τη γυναίκα του, για να κρύψουν το δικό τους έγκλημα σε βάρος των λαών με τις ανατροπές στις σοσιαλιστικές χώρες.

Αλλά... «τρομοκράτης» και εγκληματίας παρουσιάζεται ο Μιλόσεβιτς που ξεφτίλισε τους δικαστές στο «Διεθνές Δικαστήριο» που... λες και κατασκευάστηκε μόνο γι' αυτόν, ενώ οι πραγματικοί εγκληματίες μένουν στο απυρόβλητο.

Ακουσα, πάλι, να λέει, στους άλλους βέβαια, ο κ. Πάουελ ότι θα πρέπει να σεβαστούνε τις αποφάσεις των διεθνών οργανισμών. Λόγια σοφά. Αλλά ο κ. Πάουελ και η παρέα του των ιμπεριαλιστών δε χρησιμοποίησαν το ΝΑΤΟ για να χτυπήσουν τη Γιουγκοσλαβία, χωρίς να λογαριάσουν τον ΟΗΕ; Οι Ισραηλινοί δε γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια δεκάδες αποφάσεις του ΟΗΕ, κατασκευάζουν το τείχος του αίσχους και μαθαίνουν σκοποβολή στα κορμάκια των παιδιών της Παλαιστίνης που τους ρίχνουν πέτρες, τι κάνει ο κ. Πάουελ;

Νομίζω, κ. Πούτιν, ότι δε χρειάζεται να εκστρατεύσετε στον πλανήτη. Δώστε στους Παλαιστίνιους και σε κάθε λαό που αγωνίζεται για τη λευτεριά του S300, S400, S500 μπαζούκας και ό,τι άλλο χρειάζονται και τότε οι λαοί θα τα βρούνε μόνοι τους, όπως οι Ιρακινοί...

Εύχομαι το αδικοχαμένο αίμα των παιδιών του Μπεσλάν να βοηθήσει τους λαούς να πετάξουν τις αόρατες αλυσίδες τους.

Θεόδωρος Λιλιακίδης, Αμπελόκηποι Θεσσαλονίκη


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ