Πέμπτη 18 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Τα πικρά... δάκρυα

Ο κορυφαίος Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ υπογράφει τη σκηνοθεσία, αλλά και το σενάριο του βραβευμένου ψυχολογικού δράματος «Τα πικρά δάκρυα της Βερόνικα Φος», που θα μεταδώσει απόψε η ΕΤ-3, στις 00.30.

Η Βερόνικα Βος ήταν ηθοποιός τη δεκαετία του '40 και πρωταγωνιστούσε σε δραματικές ταινίες εγκεκριμένες από τους ναζί. Δέκα χρόνια μετά τον πόλεμο και μην μπορώντας να βρει δουλιά, η Βερόνικα έχει εθιστεί στις ναρκωτικές ουσίες κι ακόμα περισσότερο έχει εθιστεί στη γιατρό Μαριάν Κατζ, που της δίνει μορφίνη, εκμεταλλεύεται την περιουσία της και της επιτρέπει να μένει σε ένα δωμάτιο πίσω από το ιατρείο. Μια νύχτα με βροχή, η Βερόνικα βρίσκει καταφύγιο κάτω από την ομπρέλα του Ρόμπερτ Κρον, δημοσιογράφου. Ο Ρόμπερτ είναι διατεθειμένος να σώσει τη Βερόνικα από τον ίδιο της τον εαυτό, θυσιάζοντας ακόμα και την προσωπική του ευτυχία.

Κορυφαία βραβευμένη δημιουργία του Φασμπίντερ, συνδυασμός νουάρ - μελοδράματος σινεφίλ, αλλά και κοινωνικο-πολιτικό σχόλιο. Εκπληκτική ασπρόμαυρη φωτογραφία, όμορφα τραγούδια, αποτελεσματική αφήγηση. Η ταινία έχει διακριθεί το 1928 στο Διεθνές Φεστιβάλ του Βερολίνου, καθώς και το 1982 στο GERMAN CAMERA AWARD, αλλά και στο Διεθνές Φεστιβάλ του Τορόντο. Πρωταγωνιστούν: Ρόσελ Ζεχ, Χίλμαρ Θέιτ, Ανμαρι Ντόριγκερ, Ντόρις Σέιντ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ