Πέμπτη 2 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εκθεσιακές περιπλανήσεις

Εργο του Εδ. Σακαγιάν
Εργο του Εδ. Σακαγιάν
Στην γκαλερί «7» (Ζαλοκώστα 7), φιλοξενείται η έκθεση φωτογραφίας του Στέλιου Σκοπελίτη «Νυκτερινά». Οπως σημειώνει ο δημιουργός: «Δεν υπάρχει μόνον ο τεχνητός πολιτισμός, υπάρχει και ο πολιτισμός της φύσης. Ο πρώτος απομάκρυνε τον άνθρωπο από τον δεύτερο, αποξενώνοντάς τον από τον εαυτό του». Με τις φωτογραφίες μεγάλων διαστάσεων (1Χ1.20μ.), ποιημένων με το λαμπρό φως της πανσελήνου, ο καλλιτέχνης προσπαθεί να αμβλύνει αυτή την αποξένωση, πιστεύοντας πως «ο άνθρωπος είναι φύση και μόνο φύση». Διάρκεια έκθεσης έως τις 30/12.

Στην αίθουσα «ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ» (Ρίζου και Νίκαιας 10, πλ. Βικτωρίας), φιλοξενείται (έως 11/12), έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Κοτρώτσιου. Πρόκειται για ελαιογραφίες σε καμβά, «εικόνες που συγκρατούν τη φευγαλέα και εναλλασσόμενη ομορφιά του φυσικού. Ενα μοναχικό δέντρο, μια νεκρή φύση, λουλούδια», είναι τα θέματα των έργων.

Εκθεση έργων του Εδουάρδου Σακαγιάν θα παρουσιάσει (4/12-8/1/2005) η γκαλερί «Καλφαγιάν» (Προξένου Κορομηλά 43, Θεσσαλονίκη).

«Ταξιδεύοντας», τιτλοφορείται η έκθεση κατασκευών της Μαρίνας Μαραβελάκη, που φιλοξενείται στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων (Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης, Θησείο). Πρόκειται για γλυπτικά έργα μεικτής τεχνικής (συνδυασμός χαρακτικής, ζωγραφικής, μεταξοτυπίας κ.ά.). Η έκθεση, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον «Αστρολάβο», είναι ένα ταξίδι σε μνημεία, κτίρια και χώρους.

Στην γκαλερί «έκφραση - Γλυφάδα» (Μεταξά και Φοίβης 11, Γλυφάδα), παρουσιάζεται έκθεση ζωγραφικής του Αγγελου Ραζή. Λουσμένα σε ένα ιδιότυπο φως, τα θέματά του (εσωτερικά σπιτιού, αντικείμενα σκόρπια, μια κούκλα, μια ζωγραφιά), μετουσιώνονται σε αναθήματα μνήμης. Διάρκεια έκθεσης έως 18/12.

Ομαδική έκθεση με τίτλο «Περί τέχνης» φιλοξενείται (έως 15/1/2005) στο «Τρίγωνο» (Δροσίνη και Κυριακού 16, Κηφισιά). Πρόκειται για δημιουργίες των: Τέτση, Τσόκλη, Φασιανού, Μακρουλάκη, Καραβούζη, Δασκαλάκη, Ρόκκου, Ζογγολόπουλου κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ