Πέμπτη 2 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Κόντρα στις πρωταθλήτριες

Τη δεύτερη νίκη του εκτός έδρας ψάχνει στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός

Eurokinissi

Τη δεύτερη νίκη του εκτός έδρας ψάχνει στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Αντιμετωπίζοντας δυο πρωταθλήτριες, αυτή της Ευρώπης και την αντίστοιχη της Σερβίας, ΑΕΚ και Ολυμπιακός δίνουν σήμερα δυο ιδιαίτερα κρίσιμα παιχνίδια για τη διοργάνωση της Ευρωλίγκα κόντρα σε Μακάμπι Τελ Αβίβ και Παρτιζάν Βελιγραδίου αντίστοιχα.

ΑΕΚ - ΜΑΚΑΜΠΙ (Γαλάτσι 19.10)

Πάνω που άρχισε να ανεβάζει ρυθμούς στην Ευρωλίγκα η ΑΕΚ καλείται σήμερα το βράδυ να ξεπεράσει ένα μεγάλο εμπόδιο όπως είναι η ισραηλινή ομάδα που με τις εμφανίσεις της μέχρι τώρα θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για να διατηρήσει τα κεκτημένα (βλ. πρωτάθλημα Ευρώπης). Αήττητη στους αγώνες του ομίλου και μάλιστα με σπουδαίες νίκες, όπως αυτή στο Κάουνας κόντρα στη Ζαλγκίρις (102-75), αλλά και επί της Σκαβολίνι (123-73). Στην αντίπερα όχθη στην ΑΕΚ πάντως, πάρα το δύσκολο της αποστολής τους αισιοδοξούν, κάτι που στηρίζεται και στις καλές εμφανίσεις της ομάδας τον τελευταίο καιρό. Επειδή, όμως, το μπάσκετ είναι λίγο διαφορετική υπόθεση, ο Φώτης Κατσικάρης αισιοδοξεί. «Είμαστε σε καλή κατάσταση, έχουμε ενθουσιασμό που θα παίξουμε με έναν τέτοιο αντίπαλο κι αν δεν την αφήσουμε να κάνει το παιχνίδι της, έχουμε πολλές πιθανότητες», λέει ο τεχνικός της Ενωσης, τονίζοντας παράλληλα ότι είναι απαραίτητο οι παίκτες του να επιδείξουν απόλυτη συγκέντρωση: «Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες ενός τέτοιου αγώνα. Και κυρίως να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό που παίζουμε τώρα». Από την αποστολή θα απουσιάσουν για μια ακόμη φορά οι Νίτσεβιτς, Πελεκάνος.

ΠΑΡΤΙΖΑΝ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βελιγράδι 19.10)

Με μόλις μία νίκη σε τέσσερα παιχνίδια και αυτή μάλιστα εκτός έδρας (επί της Τσιμπόνα) ο Ολυμπιακός δεν έχει και πολλά περιθώρια καινούριων απωλειών. Αλλωστε μια δεύτερη εκτός έδρας επικράτηση θα αλλάξει τα δεδομένα προς το καλύτερο όσον αφορά την υπόθεση πρόκριση. Παρ' όλα αυτά όμως και οι αντίπαλο των «ερυθρολεύκων» ψάχνουν την πρώτη τους νίκη πράγμα που σημαίνει ότι και αυτοί είναι σε δεινή θέση. Αλλωστε και ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιόνας Καζλάουσκας αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο στοιχείο. «Η Παρτιζάν είναι σε πολύ δύσκολη θέση γιατί δεν έχει ακόμα καμία νίκη στη διοργάνωση και θέλει πολύ αυτό το παιχνίδι. Θα κάνουν τα πάντα για τη νίκη, αλλά κι εμείς χρειαζόμαστε αυτούς τους δυο βαθμούς. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ο Μιλόγεβιτς, ενώ ο Γκούροβιτς και ο Στεπ είναι παίκτες που μπορούν να σου κάνουν μόνοι τους τη ζημιά. Αν σταματήσουμε αυτούς τους τρεις, θα τα καταφέρουμε, αλλά χρειάζεται πολλή δουλειά στην άμυνα από όλους γιατί η Παρτιζάν στηρίζεται πολύ στο περιφερειακό σουτ». Στην αποστολή του Ολυμπιακού μετέχει και το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας Τζεφ Νόρντγκααρντ αλλά η χρησιμοποίησή του θα εξαρτηθεί από τον Καζλάουσκας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ