Παρασκευή 3 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ
Ευχαριστίες στο ΚΚΕ

Ευχαριστήρια επιστολή προς την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, για τη συμβολή της ίδιας και του Κόμματος στη δημιουργία του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, απέστειλε ο Δημήτριος Γ. Κανελλόπουλος(δασοπόνος, ιστορικός, ερευνητής του ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων).

Η επιστολή αναφέρει τα εξής (σ.σ. οι υπογραμμίσεις είναι του αποστολέα): «Αγαπητή κ. Παπαρήγα, είναι καθολικά αναγνωρισμένη η προσωπική σας συμβολή, καθώς και του ΚΚΕ, για τη δημιουργία του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος. Ιδιαίτερα η κοινοβουλευτική παρέμβασή σας προς τον υπουργό Πολιτισμού υπήρξε σημαντική και συνετέλεσε καταλυτικά για την ολοκλήρωση του Μουσείου.

Συνεπής προς τη δέσμευσή μου να δωρίσω στο Μουσείο τη συλλογή των ντοκουμέντων του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, την οποία επί τριάντα και πλέον χρόνια συνέλεξα και ταξινόμησε το Ιστορικό Αρχείο Κανελλοπούλου, είναι πραγματικότητα. Προς το σκοπό αυτό και για ενημέρωση του σχετικού φακέλου, έχω την τιμή να σας αποστείλω όλα τα σχετικά της δωρεάς του ΙΑΚ προς το υπουργείο Πολιτισμού, με τον όρο να παραχωρηθούν τα ντοκουμέντα αυτά στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.

Σύμφωνα με το ΥΠΠΟ (...) "το παραπάνω Αρχείο αποτελείται από ενενήντα ένα (91) ιστορικούς και αρχειακούς φακέλους (2.000 φωτογραφίες, 6.000 ιστορικά έγγραφα και 250 χάρτες και σχεδιαγράμματα, σύμφωνα με το συνημμένο πρακτικό καταγραφής), αποτελεί δε προϊόν μακροχρόνιας έρευνας του δωρητή σε ελληνικά και διεθνή αρχεία, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και τα ντοκουμέντα του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος. Πρόκειται για ιδιαίτερα αξιόλογο Ιστορικό Αρχείο, το οποίο αποτέλεσε τη βάση σχεδιασμού των εκθεσιακών χώρων του μουσείου, σύμφωνα με την εγκεκριμένη μουσειολογική μελέτη. Το αρχείο θα αποτελέσει το βασικό υλικό για τη συγκρότηση και τον εμπλουτισμό της Συλλογής του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος. Ο εμπλουτισμός αυτός του μουσείου θα συμβάλει στην ανάδειξή του και σε Ερευνητικό Κέντρο της Νεώτερης Ιστορίας, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο (...)".

Δεχθείτε, κ. Παπαρήγα, την έκφραση των αισθημάτων ειλικρινούς εκτίμησης, καθώς και τις άπειρες ευχαριστίες μου για την τιμητική για μένα συνεργασία που είχα με το ΚΚΕ.

Διατελώ μετά τιμής

Δημήτριος Γ. Κανελλόπουλος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ