Παρασκευή 3 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Κρύβεται πίσω από το «διάλογο»

Πίσω από το διάλογο των τραπεζών με την ΟΤΟΕ επιχειρεί να κρυφτεί η κυβέρνηση όσον αφορά στο Ασφαλιστικό, αφήνοντας έτσι να φανεί ξεκάθαρα ότι ρίχνει το βάρος της υπέρ του πανίσχυρου τραπεζικού κεφαλαίου και ευνοώντας λύσεις προς όφελός του.

«Θα περιμένουμε την οριστικοποίηση των επαφών και των διαβουλεύσεων, οι οποίες εξακολουθούν να είναι σε εξέλιξη, μεταξύ των εκπροσώπων των τραπεζοϋπαλλήλων και των εκπροσώπων των τραπεζών. Η κυβέρνηση θα τοποθετηθεί μετά την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων», δήλωσε χθες ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, όταν κλήθηκε από το «Ρ» να πάρει θέση πάνω στο «σχέδιο Σάλλα» για το Ασφαλιστικό των τραπεζών.

Ο Ε. Αντώναρος απέφυγε να σχολιάσει διαφορετικές τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών (Αλογοσκούφης - Δούκας) γύρω από το θέμα, επαναλαμβάνοντας ότι «η κυβέρνηση δε θα τοποθετηθεί πριν ολοκληρωθούν οι συνεννοήσεις μεταξύ των δύο πλευρών». Σημειώνεται ότι ο υφυπουργός Οικονομικών Π. Δούκας δήλωσε προχθές ότι «οι ίδιες οι τράπεζες και οι μέτοχοί τους θα πρέπει να καλύψουν τα ελλείμματα του Ασφαλιστικού και όχι το Δημόσιο και το ΙΚΑ». Αντίθετα, ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης φέρεται πρόθυμος να αναλάβει ο κρατικός προϋπολογισμός να «βοηθήσει» τα υπερκέρδη των τραπεζών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ