Κυριακή 5 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Γιάννης Χαρατσίδης
Γιάννης Χαρατσίδης
Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου συζύγου μου ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΑΤΣΙΔΗ, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή πριν από 13 χρόνια, των αγαπημένων γονιών μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ και ΘΕΟΔΟΣΗ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ, καθώς επίσης στη μνήμη όλων των αγωνιστών - κομμουνιστών, που πρόσφεραν τη ζωή τους στους πολύχρονους αγώνες του ΚΚΕ, προσφέρω για το 17ο Συνέδριο 1.136 ευρώ.

Τόνια Χαρατσίδου

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 6 χρόνια από τότε που «έφυγε» η αγαπημένη μας ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ.

Και πέρασαν τόσο γρήγορα!

Στη μνήμη της προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Δημοσιογράφων, 100 ευρώ για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

Ο σύζυγος Δήμος Αντωνιάδης

Η αδελφή της Κατίνα Κουκουβίνου

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου μου ΒΑΓΓΕΛΗ ΧΑΛΚΙΔΑ και των αδελφών μου ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ και ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, προσφέρω 100 ευρώ για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

Στέλλα Χαλκίδα

* * *

Στη μνήμη του αγαπημένου και αξέχαστου συντρόφου μου στη ζωή και στον αγώνα ΝΙΚΟΥ ΑΓΑΘΙΑ και στη μνήμη του αδελφού μου ΑΝΤΡΕΑ, ο οποίος εκτελέστηκε, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 500 ευρώ.

Μένη Αγαθία

* * *

Στη μνήμη της μητέρας μου ΜΑΡΙΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ, η οποία «έφυγε» από κοντά μας στις 11 Νοέμβρη 2004, προσφέρω 50 ευρώ προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου του Κόμματός μας, μέσω ΚΟΒ Σαλαμίνας.

Βασίλης Στεφάνου

* * *

Φωτ.

Στις 29 Νοέμβρη έκλεισαν 19 χρόνια από τότε που μας άφησε για πάντα ο αγαπημένος μας ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ. Γεννήθηκε το 1925 στο χωριό Μεταμόρφωση Κιλκίς. Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ, το 1949 τραυματίστηκε και πέρασε στη Βουλγαρία. Εκεί ήταν δάσκαλος στους παιδικούς σταθμούς για τα Ελληνόπουλα και αρκετά χρόνια εργάστηκε στο Σύλλογο των Πολιτικών Προσφύγων - ΔΟΜΕ. Παντρεύτηκε την Ελευθερία Δούπα και απέκτησαν δυο παιδιά, τον Μύρωνα και τον Κοσμά.

Ζαχαρίας Καραϊσκος
Ζαχαρίας Καραϊσκος
Το 1983 επαναπατρίστηκε με την οικογένειά του και ζούσε στην Αθήνα.

Δε θα τον ξεχάσουμε ποτέ.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 20 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Κοινωνικών Κινημάτων Ζωγράφου.

Η σύζυγός του Ελευθερία και τα παιδιά του

* * *

Φωτ. 2

Στις 31 Οκτώβρη 2004 «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας ΑΛΕΚΟΣ ΦΥΝΤΑΝΙΔΗΣ. Γεννήθηκε στην Αδριανούπολη. Στην Ελλάδα ήρθε μετά τη Μικρασιατική καταστροφή. Εφηβος εντάχθηκε στο ΚΚΕ και οι διώξεις άρχισαν από τη δικτατορία του Μεταξά. Ελαβε μέρος στον πόλεμο του '40 και στην Κατοχή ήταν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης - ΕΛΑΣ. Μαχητής του ΔΣΕ στον Εμφύλιο, κατέφυγε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη.

Επαναπατρίστηκε το 1983 και συνδέθηκε με το ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, καθώς επίσης στη μνήμη της γυναίκας του ΖΗΝΟΒΙΑΣ ΦΥΝΤΑΝΙΔΗ, η οποία πέθανε στην Τασκένδη το 1972, η δεύτερη σύζυγος, τα παιδιά και τα εγγόνια του προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Μετεώρων Θεσσαλονίκης, 50 ευρώ στο ΚΚΕ και 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 28 χρόνια από το θάνατο του πολυαγαπημένου αδελφού μας ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΣΙΑΛΗ, μέλους του ΚΚΕ από το 1943. Γεννήθηκε το 1918 στο χωριό Κυπαρίσσι Γρεβενών. Καταγόταν από πολυμελή αγροτική οικογένεια.

Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, μαχητής του ΔΣΕ και πολιτικός πρόσφυγας σπούδασε εκεί γιατρός - παθολόγος. Εργάστηκε σε κλινικές της πόλης. Υπήρξε καλός οικογενειάρχης και αγαπητός στην κολεκτίβα των Πολιτικών Προσφύγων.

Γεράσιμος Τσακαρισιάνος
Γεράσιμος Τσακαρισιάνος
Ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του, η αδελφή του Γαλάτεια Πασιαλή - Τσιούμαρη προσφέρει 50 ευρώ και η αδελφή του Ολγα και ο γαμπρός του Βασίλης Μιχαλόπουλος προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Κληματαριάς Κάτω Τούμπας Θεσσαλονίκης για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ, 30 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του εξαδέλφου μου ΗΛΙΑ ΕΚΜΕΤΖΟΓΛΟΥ, προσφέρω 300 ευρώ προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου, μέσω ΚΟΒ Πεύκων Θεσσαλονίκης.

Βαγγέλης Π. Γιαννακίδης

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΣΤΑΪΚΟΥ, μέλους του ΚΚΕ και προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, η γυναίκα του Ευτυχία και τα παιδιά του Ηλίας Στάικος και Αθηνά Μαρνέλου προσφέρουν 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Δημητρίου».

* * *

Στη μνήμη του ΑΡΗ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ο οποίος «χάθηκε» τόσο πρόωρα και άδικα, η Μαρία Κακλαμάνη προσφέρει στο ΚΚΕ 50 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΙΚΗΣ (Σίφουνας) πολέμησε τους κατακτητές ως αξιωματικός του ΕΛΑΣ. Οι μεταβαρκιζιανές κυβερνήσεις «ανταπέδωσαν» την πατριωτική δράση του με βασανιστήρια και 19 χρόνια φυλακής.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Δήμητρα Μπουρίκη προσφέρει 20 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ «Αγ. Κωνσταντίνου» Ηλιούπολης, στο ΚΚΕ και 10 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Στις 9 Νοέμβρη 2004 «έφυγε» πρόωρα από κοντά μας ο σεμνός αγωνιστής, οικογενειακός φίλος και σύντροφος ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΒΑΝΟΣ.

Νίκος Μπουρίκας
Νίκος Μπουρίκας
Στη μνήμη του και αντί για στεφάνι στον τάφο του, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Καλογρέζας, για το 17ο Συνέδριο.

Η οικογένεια Α. Πορφυρίδη

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 7 χρόνων από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΖΑΧΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ, η σύζυγός του Δήμητρα προσφέρει στη μνήμη του 20 ευρώ για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.2

Ο ΙΩΣΗΦ ΚΑΝΑΚΑΡΗΣ γεννήθηκε το 1910 στην Κωνσταντινούπολη.

Πέθανε στις 13 Δεκέμβρη 1987 στην Καισαριανή. Πριν από το Β` Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν συνδικαλιστής στο Σωματείο Θέρμανσης (καλοριφέρ).

Στην Κατοχή, αντάρτης του ΕΛΑΣ, τραυματίστηκε το Δεκέμβρη του 1944, στη μάχη ενάντια στους Εγγλέζους ιμπεριαλιστές στον Ερυθρό Σταυρό.

Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ Λουκίδη - ΚΑΝΑΚΑΡΗ, μέλος του ΚΚΕ και αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης, γεννήθηκε το 1919 στον Κασαμπά Σμύρνης.

Μετά τη Μεταπολίτευση εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του αγωνιστή δημάρχου Παναγιώτη Μακρή.

Μας μεγάλωσαν με τις ιδέες της ανθρωπιάς και του σοσιαλισμού.

Στη μνήμη τους προσφέρουμε 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ζαχάρως, για το 17ο Συνέδριο του Κόμματος, για τα ιδανικά του οποίου αγωνίστηκαν.

Τα παιδιά τους: Παναγιώτης και Σπύρος

Τα εγγόνια τους: Ιωσήφ και Μίκης

Τα δισέγγονά τους: Αδάμ και Παναγιώτης

Αννα Κόττα
Αννα Κόττα
* * *

Φωτ 2

Ο ΗΛΙΑΣ ΠΕΡΟΥΝΑΚΕΑΣ ο μπαρμπα - Λιας, όπως τον αποκαλούσαν οι χωριανοί του, ήταν από τους πρώτους αντάρτες του χωριού του, Σαϊδόνα Μάνης. Πιάστηκε από τους κατακτητές και τους συνεργάτες τους, οι οποίοι δυο φορές έκαψαν το χωριό του και καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλακή. Στις 9 Δεκέμβρη 1942 πιάστηκε από τους Ιταλούς και κρατήθηκε στις φυλακές Αλεξανδράκη Καλαμάτας και Μαργαρίτη Πάτρας. Μεταφέρθηκε στην Ιταλία και από κει στο στρατόπεδο Essen στη Γερμανία. Σε βομβαρδισμό που έγινε κοντά στο στρατόπεδο, έχασε μέρος της ακοής και της όρασής του.

Επέστρεψε στην Ελλάδα στις 16 Αυγούστου 1945, πιάστηκε και στάλθηκε στην Ικαρία και στο Μακρονήσι.

Εμεινε πιστός στα ιδανικά, για το οποία αγωνίστηκε έως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του Ηλία και της Σταμάτας Περουνακέα, τα παιδιά τους Παναγιώτης και Βέρα Σταυράκη και τα εγγόνια τους Ιωάννα και Νίκος προσφέρουν 50 ευρώ για το 17ο Συνέδριο, μέσω ΚΟΒ Εργατοϋπαλλήλων Βύρωνα.

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν δυόμισι χρόνια από το θάνατο της αγαπημένης συζύγου μου ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ.

Στη μνήμη της, προσφέρω 100 ευρώ για το 17ο Συνέδριο, μέσω ΚΟΒ Αλεξάνδρειας Ημαθίας.

Χρήστος Μιχαλόπουλος

* * *

φΩΤ.

Στη μνήμη του ΤΑΣΟΥ ΚΑΛΦΑΔΕΛΗ, η σύζυγός του Γιώτα προσφέρει 100 ευρώ προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου, μέσω ΚΟΒ «Αγίας Τριάδας» Κοκκινιάς.

Τάσος Καλφαδέλης
Τάσος Καλφαδέλης
* * *

Φωτ.

Πέρασε ένας χρόνος από τότε που έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος νονός μου ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΙΤΑΛΗΣ.

Στη μνήμη του, προσφέρω 30 ευρώ για το 17ο Συνέδριο.

Μαρία Μαστοράκη

* * *

Στη μνήμη του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΤΣΟΒΑΣΙΛΗ, ο οποίος αγωνίστηκε έως το τέλος της ζωής του για τα ιδανικά του ΚΚΕ και προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου, η γυναίκα του Αννα, τα παιδιά του Ευθυμία, Χρήστος, Στέλλα και τα εγγόνια του Παναγιώτης και Αννα προσφέρουν 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Δημητρίου».

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του παλαίμαχου αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και των κατοπινών αγώνων του λαού ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΤΣΑΚΑΡΙΣΙΑΝΟΥ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 7 Δεκέμβρη 1998, η γυναίκα του Νικολέττα και τα παιδιά του, που πάντα τον θυμούνται, προσφέρουν και φέτος στη μνήμη του μέσω ΚΟΒ Γαλατσίου: 30 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», 30 ευρώ στο Παράρτημα Γαλατσίου της ΠΕΑΕΑ, 30 ευρώ στη «Φωνή της Εθνικής Αντίστασης» και 310 ευρώ για το 17ο Συνέδριο.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της αγαπημένης φίλης μου ΑΝΝΑΣ ΚΟΤΤΑ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και της αδελφής μου ΝΑΥΣΙΚΑΣ ΠΛΟΥΜΗ, προσφέρω 100 ευρώ, μέσω ΚΟ Μαγνησίας, στο ΚΚΕ, 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» και 50 ευρώ στο Παράρτημα Μαγνησίας της ΠΕΑΕΑ.

Αλίκη Λοβέρδου, αντιστασιακή

Μαρία Κούβαρη
Μαρία Κούβαρη
* * *

Πέρασαν 7 χρόνια, από τις 29 Μάρτη 1997, που «έφυγε» από τη ζωή η αγαπημένη σύζυγός μου ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΛΕΚΟΥΡΔΑ, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης. Από την εφηβική ηλικία της εντάχθηκε στο αριστερό προοδευτικό κίνημα και ανέπτυξε σημαντική δράση. Συμμετείχε στους αγώνες των εργαζόμενων, ενώ παράλληλα φρόντιζε τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών της με τα ιδανικά του σοσιαλισμού.

Στη μνήμη της, προσφέρουμε 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Νεάπολης Κοκκινιάς, για το 17ο Συνέδριο.

Γιώργος Λέκουρδας και τα παιδιά της

* * *

Στη μνήμη των ΝΙΚΗΣ και ΝΙΚΟΥ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ, ο Σ. Ν. προσφέρει 250 ευρώ προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, μέσω ΝΕ Αχαΐας.

* * *

Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου μου ΝΙΚΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, του πατέρα μου ΝΙΚΟΥ ΒΑΛΤΖΗ, αταλάντευτων κομμουνιστών, προσφέρω στην ΚΟΒ Πετρούπολης 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση και εύχομαι επιτυχία στο 17ο Συνέδριο.

Ε. Αθανασίου

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της ΜΑΡΙΚΑΣ Ν. ΚΟΥΒΑΡΗ, η οποία «έφυγε» από τη ζωή στις 14 Απρίλη 2002, ο σύντροφός της Νικόλας και τα παιδιά της Παντελής και Μανώλης προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Καραβόσταμου Ικαρίας, 150 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 26 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΤΖΗ, μέλους του ΚΚΕ από τα Τρίκαλα.

Στη μνήμη του, τα αδέλφια του Κική και Βασίλης Τρίτας προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Συνοικισμού Τρικάλων, 50 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση για το 17ο Συνέδριο.

* * *

ΦΩτ.

Πέρασε ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ (Λούης), αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μέλος του ΚΚΕ, στο οποίο αφιέρωσε τη ζωή του.

Σήμερα, Κυριακή, 5 Δεκέμβρη, στις 9.30 π.μ. στην εκκλησία της Ευαγγελίστριας στο Περιστέρι, γίνεται το χρονιάτικο μνημόσυνό του.

Κωνσταντίνος Κοκοράκης
Κωνσταντίνος Κοκοράκης
Καλούμε τους συντρόφους και φίλους του να παραβρεθούν.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ για το 17ο Συνέδριο, 100 ευρώ.

Η γυναίκα του Σεβαστή

Τα ανίψια του Μιχάλης και Γιάννα και τα εγγόνια του

* * *

Φτ.

Στις 27 Νοέμβρη συμπληρώθηκαν 9 χρόνια από τότε που «έφυγε» από τη ζωή ο σύζυγός μου, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΚΟΡΑΚΗΣ από τη Ζαγορά Πηλίου.

Στη μνήμη του και στη μνήμη του εγγονού μου ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΕΤΣΗ, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Λογιστών, 20 ευρώ για το 7ο Συνέδριο.

Βαγγελιώ Κοκοράκη

* * *

Τα παιδιά μου και εγώ θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι μας συμπαραστάθηκαν στον ξαφνικό θάνατο του αγαπημένου μας ΜΑΡΙΝΟΥ. Ο Μαρίνος ήταν μόλις 46 χρόνων! Θα μπορούσε πολλά ακόμη να προσφέρει και στην οικογένειά του που λάτρευε, αλλά και στους αγώνες για μια καλύτερη ζωή.

Ολοι όταν νιώθουμε τρομερό πόνο έχουμε ανάγκη να μας αγκαλιάσουν και να αγκαλιαστούμε. Εμείς αυτό το αισθανθήκαμε από παντού.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας. Θα ζούμε και θα θυμόμαστε τον Μαρίνο που «έφυγε».

Το 40ήμερο μνημόσυνό του γίνεται σήμερα, Κυριακή 5 Δεκέμβρη, στις 10.30 π.μ., στην εκκλησία της Αγίας Αναστασίας στον Περισσό.

Στην ΚΟΒ Δήμου Νέας Ιωνίας προσφέρουμε 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Η σύζυγός του Μαρία Ευαγγελάτου

Τα παιδιά του Αλέξανδρος και Ειρήνη Φλώρου

* * *

Στις 21 Νοέμβρη έγινε το χρονιάτικο μνημόσυνο του αδελφού μου ΒΑΣΙΛΗ.

Στη μνήμη του και στη μνήμη των γονιών μου και των αδελφών μου ΑΝΝΑΣ και ΚΩΣΤΑ, του γαμπρού μου ΖΑΧΑΡΙΑ και ΕΥΓΕΝΙΑΣ και των πεθερικών μου ΓΙΑΝΝΗ και ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ, προσφέρω 20 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Μελισσίων, προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

Γιώργος Χατζής
Γιώργος Χατζής
Παύλιος Στύλιος


Νίκος Αγαθίας
Νίκος Αγαθίας

Ηλίας Εκμετζόγλου
Ηλίας Εκμετζόγλου

Αφροδίτη Κανακάρη
Αφροδίτη Κανακάρη

Ιωσήφ Κανακάρης
Ιωσήφ Κανακάρης

Βαγγέλης Χαλκίδας
Βαγγέλης Χαλκίδας

ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΠΑΣΙΑΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΠΑΣΙΑΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Γιάννης Βιτάλης
Γιάννης Βιτάλης

ΣΤΑΪΚΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΣΤΑΪΚΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ