Τρίτη 7 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ ΕΛΕΓΧΟΣ
Αιφνιδιαστική επίσκεψη

Καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα λένε πολλοί. Και στην περίπτωση των δυο αθλητών του στίβου Κώστα Κεντέρη -Κατερίνας Θάνου, οι γιατροί της WADA (Παγκόσμιας Υπηρεσίας Αντιντόπινγκ) δε φαίνονται διατεθειμένοι να τους αφήσουν ήσυχους, τουλάχιστον μέχρι την απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF).

Ετσι, για μια ακόμη φορά, οι «ιπτάμενοι - γιατροί» πραγματοποίησαν αιφνίδια επίσκεψη στον Αγ. Κοσμά την Κυριακή, με σκοπό να περάσουν αντιντόπινγκ κοντρόλ τόσο τους δυο συγκεκριμένους αθλητές όσο και κάποιους άλλους Ελληνες. Σημειώνεται ότι αυτός ήταν ήταν ο πρώτος έλεγχος για τους δύο Ολυμπιονίκες μας μετά τα όσα έγιναν πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ελεγχο πέρασαν επίσης η Φανή Χαλκιά, η Αθανασία Τσουμελέκα, η Χρυσοπηγή Δεβετζή, ο Περικλής Ιακωβάκης και ο Χρήστος Μελέτογλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο έλεγχος δεν ήταν μόνο για ούρα, αλλά έγινε και αιματοληψία από τους αθλητές.

  • Την πρόβλεψη ότι οι Κεντέρης - Θάνου δε θα γλιτώσουν τελικά την τιμωρία για τα όσο συνέβησαν λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες το καλοκαίρι εξέφρασε ο πρόεδρος της WADA, Ντικ Πάουντ, που ήρθε στην Ελλάδα μαζί με το κλιμάκιο των γιατρών. Σε δηλώσεις του σημείωσε: «Η πρόβλεψή μου είναι ότι θα τιμωρηθούν και ελπίζω και ο προπονητής τους», εξηγώντας ότι «έχουν αποφύγει ελέγχους ντόπινγκ, άρα είναι θετικοί. Είναι καλό ότι στην υπόθεση τους διώκει η ελληνική κυβέρνηση και αρκετοί ακόμα. Θα τιμωρηθούν, αλλά θέλουν πολύ χρόνο όλα αυτά».
  • Εξάλλου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Διάσκεψης για τον Αθλητισμό, που ξεκίνησε χτες στην Αθήνα ο κ. Πάουντ φέρεται να δήλωσε ότι στο μέλλον θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να αποκλειστούν από διεθνείς διοργανώσεις και Ολυμπιακούς Αγώνες χώρες που παραβιάζουν το κώδικα για τη χρήση ουσιών ντόπινγκ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ