Παρασκευή 10 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Ρ/Σ «PLANET»
Διαιωνίζεται το πρόβλημα

Αντιμέτωποι με τον κυβερνητικό εμπαιγμό αλλά και την εργοδοτική αναλγησία βρίσκονται οι 80 εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι του ραδιοφωνικού σταθμού «PLANET». Χτες το πρωί για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι του σταθμού πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Επικρατείας, απαιτώντας άμεσα να δοθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και που η κυβέρνηση, δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της αλλά αντίθετα, εδώ και τέσσερις μήνες αφήνει αυτή την κατάσταση να διαιωνίζεται. Οι 80 εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν για την εργασία τους από τον Αύγουστο, ενώ από τις 6 Σεπτέμβρη βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.

Ετσι, και χτες που βρέθηκαν στο υπουργείο Επικρατείας, βρήκαν τις «πόρτες»... κλειστές. Εκπρόσωποι των συγκεντρωμένων εργαζόμενων ζήτησαν συνάντηση με τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο Ευάγγελο Αντώναρο για να συζητήσουν και να απαιτήσουν άμεσα λύση. Ομως ο Ε. Αντώναρος δε δέχτηκε την αντιπροσωπεία των εργαζομένων λόγω... φόρτου εργασίας. Χτες, επίσης είχε κληθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ σε συνάντηση ο ιδιοκτήτης του ραδιοσταθμού Αθ. Παύλοβιτς, ο οποίος όμως δεν προσήλθε.

Να σημειωθεί ότι προχτές Τετάρτη, οι εργαζόμενοι του σταθμού, μετά την άρνηση του Αθ. Παύλοβιτς να συναντηθεί μαζί τους, πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στο ραδιοσταθμό αλλά και στο γραφείο του ιδιοκτήτη. Μετά από μιάμιση ώρα περίπου που οι εργαζόμενοι βρίσκονταν στα στούντιο και από τα μικρόφωνα ενημέρωναν για την κατάσταση που επικρατεί, το σήμα της εκπομπής... κόπηκε από τον Υμηττό, ενώ συνέχισε να εκπέμπει μουσικό πρόγραμμα. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων το πρόγραμμα που έβγαινε στον «αέρα» ήταν παράνομο και πειρατικό αφού έβγαινε από τον Υμηττό και όχι από την έδρα του ραδιοσταθμού, όπως προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.

Μάλιστα, ήδη ο ραδιοσταθμός βρίσκεται υπό το καθεστώς της αναστολής της άδειας λειτουργίας του μετά από σχετική απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Οι 80 δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικό προσωπικού του ραδιοφωνικού σταθμού διεκδικούν την καταβολή του συνόλου των οφειλόμενων δεδουλευμένων, την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας καθώς και τη λειτουργία και διατήρηση του ειδησεογραφικού χαρακτήρα του ραδιοσταθμού με την παράλληλη διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ