Κυριακή 12 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ - ΜΑΜΟΥΘ H δεύτερη μεγαλύτερη συγχώνευση της χρονιάς για τη γηραιά ήπειρο θα αφορά την εταιρία κινητής τηλεφωνίας TIM, την οποία και θα αποκτήσει η «Telecom Italia». Κατόπιν αποφάσεως του Διοικητικού της Συμβουλίου, η «Telecom Italia» πρόκειται να εξαγοράσει αντί 20 δισ. ευρώ την TIM, ενώ οι λεπτομέρειες της συμφωνίας θα ανακοινωθούν σύντομα.

ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ = ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ Τη μείωση του προσωπικού της περίπου κατά 12% και το κλείσιμο του ενός τρίτου των εργοστασίων της σε όλο τον κόσμο, στο πλαίσιο τετραετούς αναδιάρθρωσης, σχεδιάζει η αμερικανική εταιρία καταναλωτικών προϊόντων «Colgate - Palmolive Co». Η εταιρία απασχολεί σήμερα περί τα 37.000 άτομα και εκμεταλλεύεται 78 εργοστάσια παγκοσμίως.

ΜΕΙΩΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ... Με απολύσεις και κλείσιμο αποθηκών στη Γερμανία και στην Αυστρία θα επιχειρήσει να μειώσει το κόστος της και να αντισταθμίσει την πτώση της ζήτησης η βρετανική «LavendoPlc», υπ' αριθμόν 1 προμηθεύτρια ανυψωτικών μηχανημάτων στην Ευρώπη. Στη Γερμανία, οι αποθήκες της θα μειωθούν κατά το ήμισυ, στις 24, και οι θέσεις εργασίας κατά 100.

«ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ» Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση του Τόκιο έδειξαν ότι το τρίμηνο Ιούλη - Σεπτέμβρη 2004 το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε μόλις κατά 0,1%. Σημειώνεται ότι το προηγούμενο τρίμηνο, Απρίλη - Ιούνη, το ΑΕΠ της Ιαπωνίας είχε συρρικνωθεί κατά 0,1%. Η εξέλιξη οδηγεί πολλούς αναλυτές σε εκτιμήσεις περί μιας νέας πιθανής ύφεσης στην ιαπωνική οικονομία, την ώρα μάλιστα, που δεν ξεπεράστηκαν οι συνέπειες της προηγούμενης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ