Παρασκευή 17 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΝΤΟΠΙΝΓΚ
Ευθύνη της ίδιας της πολιτείας

Παρουσιάστηκε χτες το βιβλίο του αθλητιάτρου Στ. Χάτζου με τίτλο «Ντόπινγκ - Από το σχολείο στο θάνατο»

Η ευθύνη της ίδιας της πολιτείας, αναφορικά με το θέμα του ντόπινγκ, τα τεράστια προβλήματα υγείας που δημιουργεί στους αθλητές, ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στη χτεσινή συζήτηση της παρουσίασης του βιβλίου του αθλητιάτρου Σταύρου Χάτζου, «Ντόπινγκ - Από το σχολείο στο θάνατο», που πραγματοποιήθηκε στη Στοά του Βιβλίου.

Στην παρουσίαση, που συντόνιζε ο εκδότης του βιβλίου Οδυσσέας Χατζόπουλος, συμμετείχαν ο Αντώνης Αντωνιάδης, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, ο Μανώλης Χάτζος, καθηγητής Φυσικής Αγωγής και πρώην βαλκανιονίκης, ο δημοσιογράφος Φίλιππος Συρίγος, ο Γιάννης Καλαμίτσης, πρώην αθλητής και ο συγγραφέας του βιβλίου, Σταύρος Χάτζος.

Οι ομιλητές σημείωσαν πως το βιβλίο αποτελεί μια σημαντική συνεισφορά στη μάχη κατά του ντόπινγκ και πως πρόκειται για κατάθεση ψυχής από τον αθλητίατρο, ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια συμμετέχει ενεργά σε αυτή τη μάχη. Πως τη μεγαλύτερη ευθύνη έχει η ίδια η πολιτεία, το κράτος, με τα κίνητρα που δίνει στους αθλητές προκειμένου να διακριθούν. Πως ο κίνδυνος είναι τεράστιος για την υγεία των αθλητών. Πως δημιουργούνται πρότυπα, με αποτέλεσμα κάθε παιδί που θέλει να μιμηθεί ένα μεγάλο αθλητή να μπαίνει στο ...«παιχνίδι» ανεξέλεγκτα. Ο συγγραφέας σημείωσε πως υπάρχει ένα ολόκληρο κύκλωμα που ζει από τους αθλητές και τις διακρίσεις τους και κατά συνέπεια «ωθεί» - με τον ένα ή άλλο τρόπο - το ντόπινγκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ