Κυριακή 19 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
ΠΑΙΔΙΚΑ

Μαρίνα Αντωνίου

TO TPAΓOYΔI TΩN ΠOYΛIΩN

εικονογράφηση: Εύα Μελά

Η μικρή Ειρήνη είναι ένα κοριτσάκι που αγαπάει και φροντίζει τους φίλους της τα πουλάκια που ζουν στο δάσος, κοντά στο σπίτι της. Η περιπέτειά της είναι ένα συμβολικό παραμύθι όπως συμβολικό είναι και το όνομά της. Ενώ η παρουσία της Ειρήνης δίνει χαρά, ομορφιά και δημιουργία στον κόσμο, η απουσία της φέρνει το φόβο, τη λύπη, την ερημιά.

***

Γιώργος Μαρίνος

ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΜΑΣ

εικονογράφηση: Ευ. Αθανασίου

Ενα ταξίδι στο μαγικό κόσμο του τσίρκου. Οι πρωταγωνιστές του τσίρκου παρελαύνουν. Οι σχέσεις των συντελεστών ενός τσίρκου.

Ο ΚΛΟΟΥΝ

εικονογράφηση: Ευ. Αθανασίου

Οι μεταμορφώσεις ενός κλόουν και η περιγραφή της ενδυμασίας του στην προσπάθειά του να ψυχαγωγήσει τα παιδιά-θεατές της παράστασής του.

***

Χρυσάνθη Σπυροπούλου - Σπανού

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΠΙΓΚΟΥΪΝΩΝ

εικονογράφηση: Χριστίνα Γαγγάδη

Η διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων από την Πιγκουϊνία, η προετοιμασία και η διεξαγωγή τους. Η προετοιμασία των αθλητών και των καλλιτεχνών. Ολα αυτά δοσμένα με τρυφερότητα και χιούμορ μιας και πρωταγωνιστές είναι οι πιγκουίνοι, οι φώκιες, τα ψάρια και ένα καγκουρό.

***

Αυγή Παπάκου - Λάγου

ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ Τ' ΑΠΙΑΣΤΟ

Μια συλλογή 12 διηγημάτων που με κοινωνική ευαισθησία και τρυφερότητα ανατέμνει καθημερινά περιστατικά. Τα θέματά της είναι η ανεργία, η μετανάστευση, η περιβαλλοντική ευαισθησία, η διεκδίκηση λύσεων για οξυμένα προβλήματα, η λαογραφική καταγραφή εθίμων που χάνονται. Ανάμεσά τους και τρία διηγήματα με χριστουγεννιάτικες ιστορίες και τα έθιμα της γιορτής.

***


Παραμύθια του Κόσμου

ΔΕΚΑ ΛΑΪΚΑ ΚΕΛΤΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Συλλογή: Αυγή Παπάκου - Λάγου

Τα κελτικά παραμύθια, οι θρύλοι και οι παραδόσεις τους συγκεντρώθηκαν από μεγάλους λαογράφους. Ομως και πολλοί συγγραφείς και διανοούμενοι ασχολήθηκαν με την καταγραφή ή τη διασκευή τους με ενθουσιασμό. Δέκα από τα ωραιότερα κελτικά παραμύθια περιλαμβάνονται σ' αυτή την έκδοση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ