Τρίτη 21 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Ακροάσεις και... παραβιάσεις

Ακρόαση του ραδιοφωνικού σταθμού «Planet» περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα η σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, σχετικά με αίτηση θεραπείας που έχει υποβάλλει η ιδιοκτησία του σταθμού, κατά της απόφασης του ΕΣΡ στις 19/10/2004.

Η σχετική απόφαση του ΕΣΡ αφορά στην αναστολή της λειτουργίας του σταθμού για ένα μήνα, γιατί ο ιδιοκτήτης του, Α. Παύλοβιτς, δεν καταβάλλει στους εργαζόμενους - που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις - τα δεδουλευμένα τους, αλλά και γιατί ο ραδιοφωνικός σταθμός με την απεργία των εργαζομένων δε μεταδίδει και ειδησεογραφικό πρόγραμμα, αφού έχει πάρει άδεια ως σταθμός γενικής στόχευσης.

Επίσης, για σήμερα έχουν κληθεί σε ακρόαση εκπρόσωποι του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA, για να δώσουν διευκρινίσεις σχετικά με παραβιάσεις για την προστασία ανηλίκων, τη σήμανση αλλά και τις σκηνές βίας που προβλήθηκαν στις 26/10/04 στην τηλεοπτική σειρά αυτοτελών επεισοδίων «10η Εντολή».

Για παραβίαση διατάξεων σχετικών με την προστασία ανηλίκων τηλεθεατών, σήμανση των ψυχαγωγικών προγραμμάτων και ποιοτική στάθμη εκπομπών (για τις εκπομπές «Ετσι ξαφνικά» και «I love TV») έχουν κληθεί σε ακρόαση εκπρόσωποι του τηλεοπτικού σταθμού MEGA. Επίσης, για την προβολή της εκπομπής «Θύρα 7» (στις 6, 10, 11 και 13/5/2004) άνευ σημάνσεως, η οποία μπορεί να επιφέρει σοβαρή βλάβη στην παιδική ηλικία και τη νεότητα έχουν κληθεί εκπρόσωποι του τηλεοπτικού σταθμού TV MAGIC.

Οι εκπρόσωποι του τηλεοπτικού σταθμού STAR, έχουν κληθεί για παροχή διευκρινίσεων σχετικά με την εκπομπή «Super Star» στις 10/9/2004 και αφορά παράβαση κανόνων δεοντολογίας, προσβολή ιδιωτικού και οικογενειακού βίου, υποβάθμιση προγράμματος. Αιτήσεις θεραπείας κατά αποφάσεων του ΕΣΡ θα συζητηθούν σήμερα επίσης και για τους τηλεοπτικούς σταθμούς ALTER, και ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, ενώ έχει προγραμματιστεί συζήτηση για τον τηλεοπτικό σταθμό TVC COSMOPOLIS, σχετικά με τηλεπαιχνίδι που προβάλλεται στο πρόγραμμα του σταθμού, αλλά και για τον τηλεοπτικό σταθμό ΕΧΤRΑ CHANNEL, σχετικά με έγκριση μμεταβίβασης μετοχών τηλεοπτικού σταθμού.

Από τη σημερινή ημερήσια διάταξη δεν απουσιάζουν, όπως κάθε φορά, συζητήσεις για παραβιάσεις ραδιοφωνικών σταθμών, ενώ επίσης δεν αποκλείεται κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΕΣΡ να συζητηθούν και πιστοποιητικά διαφάνειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ