Τετάρτη 22 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Γιορτινό κάλεσμα σε μικρούς και μεγάλους

Συνεχίζονται οι εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας. Την παραμονή των Χριστουγέννων (10 π.μ.) η Φιλαρμονική του δήμου θα ξεκινήσει τα κάλαντα από την πλατεία Αγ. Γεωργίου, ενώ στις 27/12 στην οδό Βουρνόβα στη Νεάπολη και στον πεζόδρομο Π. Τσαλδάρη, θα φιλοξενηθούν συναυλίες με νεανικά σχήματα. Στις 28/12 (5.30 μ.μ.) στην Ενωση Ποντίων (Κιλικίας και Καισαρείας) το Θέατρο Κούκλας «Πράσσειν Αλογα» θα ανεβάσει την παιδική παράσταση «Η πριγκίπισσα με την πράσινη ουρά και το πνεύμα των Χριστουγέννων».

Στις 29/12 τα παιδιά θα ζωντανέψουν τον αγαπημένο τους Αϊ - Βασίλη στο παραμυθένιο χωριό του, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο της «Μηχανικής Καλλιέργειας» (Θηβών 245) και την επόμενη μέρα με ανακυκλώσιμα υλικά και πολλή φαντασία, θα κατασκευάσουν παιχνίδια. Την τελευταία μέρα του χρόνου, το «Σακούλι του Αϊ - Βασίλη» επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις στους μικρούς του φίλους. Στον ίδιο χώρο, την 1η Ιανουαρίου, θα στηθεί επιτραπέζια βασιλόπιτα. Στις 3/1 τα παιδιά θα κατασκευάσουν το γούρι για την καινούρια χρονιά, ενώ στις 3/1 θα φιλοτεχνήσουν το Ημερολόγιο του 2005.

Στις 4/1 θα αναβιώσουν τα «Ρογκατσάρια». Πρόκειται για ένα Διονυσιακό έθιμο, όπου άνθρωποι με πρωτότυπες μεταμφιέσεις, μάσκες και κουδούνες, θα ξορκίσουν το κακό. Στις 5/1 (8 μ.μ.) η Νίκαια θα καλωσορίσει τη νέα χρονιά με την ορχήστρα «Κιθαριστών» και τη διεύθυνση του Γ. Χατζηνίκου (Πνευματικό Κέντρο Αγίου Νικολάου). Τέλος, στις 6/1, η «Μηχανική Καλλιέργεια» θα γεμίσει με εικόνες και δράσεις από τη λαϊκή μας παράδοση, ενώ την επόμενη μέρα, στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης των εκδηλώσεων. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ