Σάββατο 25 Δεκέμβρη 2004 - Κυριακή 26 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2005

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, με το γνωστό και μονότονο «ναι σε όλα» των κυβερνητικών βουλευτών, η συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2005. Ο «Ρ» ήταν η μοναδική εφημερίδα, που κάλυψε με εκτενή ρεπορτάζ τη σχετική συζήτηση στη Βουλή, παρουσιάζοντας την ουσία των απόψεων που διατύπωσαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων και όχι κάποιες κοκορομαχίες που έγιναν - περισσότερο για λόγους σκοπιμότητας - από στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, που μίλησε το βράδυ της Τετάρτης, αποκάλυψαν το αντιλαϊκό περιεχόμενο και την ταξική ουσία των κυβερνητικών επιλογών, όπως εκφράζονται μέσα από τον προϋπολογισμό και οι οποίες στην πραγματικότητα αποτελούν συνέχεια των πολιτικών που μέχρι σήμερα εφάρμοζε το ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, η Αλέκα Παπαρήγα και οι βουλευτές ανέπτυξαν από το βήμα της Βουλής την άποψη και τις προτάσεις του Κόμματος για την ανάγκη που έχουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα συνολικά από την εφαρμογή μιας ριζικά διαφορετικής πολιτικής, η οποία, κινούμενη σε αντιιμπεριαλιστική, αντιμονοπωλιακή, δημοκρατική κατεύθυνση, θα έχει στο επίκεντρο της προσοχής της την ολόπλευρη ικανοποίηση των αναγκών του λαού.

Σήμερα, ο «Ρ» επανέρχεται στο θέμα του προϋπολογισμού, με την παρουσίαση των απόψεων του Κόμματος, όπως διατυπώνονται στις εισηγήσεις του γενικού και ειδικού εισηγητών του Κόμματος για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2005, σε δύο ειδικούς, αλλά ιδιαίτερα σημαντικούς τομείς, όπως είναι η Υγεία - Πρόνοια και η πολιτική για τους ΕΒΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ